[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
同個仔講Kepper係龍門嗌,場區球員唔嗌得
同埋和波嗰陣唔可以慶祝唔可以yeah
教佢個仔「我是中國人」
其實當年王睿個級數去到邊?值唔值一個亞援位?
佢撚會去南區打反擊
SSPFC 深水埗體育會足球隊

【深水埗有隻龍,叫咩名好 ?】

💥💥球迷送禮第一彈(8月14日 23:59截止)

我地球隊嘅吉祥物出世喇🥹不過唔知叫佢咩名好!各位深水埗球迷會唔會有頭緒呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

深水埗足球隊吉祥物個名就由你話事!
如果你有任何意見或者想幫佢改名(請列出中文+英文名)就喺下面留言區講俾我地知啦💚

本會將會喺留言區揀出3個最吸引我地嘅名,之後會公開俾大家投票,獲得最多like數嘅,✨✨我地會送出球迷版主場波衫1件✨✨,以後佢就會跟依個名架喇!

快啲留言啦🥳🥳

鄭展龍
埗龍
啟暴龍
埗埗龍
啟暴龍嚟嘅喂
當年中風其實可以留低埋佐敦查維斯
整得幾好
https://youtu.be/t-9NBjcFuuU

莫生仲有一個身份,佢係歌手,歌聲...
仲以為係打打氣
好有感情
佢唔止打打氣架,基大話過以前番上去登台
幾受女fans歡迎啊
想聽打打氣live
啲拍子做乜鳩
笑到仆街
晉峰今季班費約700萬港元,會以聯賽榜中游為目標。球隊昨晨操練後舉行記者會,最特別是先由兩位教練發言,然後才輪到班主,證明球會較重視教練人才。上個球季自從於一月腰斬後,不時傳出晉峰前途不明朗的消息,總教練何信賢承認組軍一度有危機:「能夠順利組軍要多謝兩位老闆,今年一月腰斬之後,自覺好像辜負了他們,畢竟投資了這麼多,但暫時還未有成績給他們見到,這是我的責任。(組軍)過程中我亦沒信心叫他們再投資,很多謝他們接受我游說。十分幸運還有班主繼續去搞波,這是我們的福分。」他又多謝眾多贊助商扶持球隊,在港超第3季希望能做出點成績,為香港足球出一分力,吸引更多人關注。

何信賢又解釋邀請鄧冠研作為新主帥的原因:「彼此認識已有10多年,一直都欣賞他,很想跟他合作。球會想找一位理念相同的教練,於是一拍即合。」現年40歲的鄧冠研本身為中學教師,負責體育、生活與環境等科目,這次接受邀請便要放棄教職,而且收入銳減,但為着理想決定作出犧牲:「教師沒錯是薪高糧準,但教波亦是自己鍾意的事。今次選擇教晉峰,老套點說就是『愛和責任』,我不單止愛足球,亦好愛香港下一代年輕人。想盡自己所能,培育更多年輕人,為下一代繼續努力。」鄧冠研擔任青訓工作已有20年,5年前有感能力不足,於是修讀了A級教練課程。由於其名字發音與「燉官燕」類似,鄧冠研亦有「椰汁」的花名。
https://www.wenweipo.com/a/202208/12/AP62f567f7e4b033218a5cc659.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞