[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
16:00 中甲
四川九牛 vs 廣西平果哈嘹
羅素正選 辛祖唔入名單
樓豬下個post 可以用2022/23球季?
有進步yes
有運 yes
OK
唔等埋小傑仔踢完先?
都得
杜馬思呢d用唔到波嘅中堅都有人吹奏
This account is private
因為太耐冇睇佢比賽
唔記得佢有幾廢
同方栢倫道理一樣
大埔成隊得一個中堅,冇班落本地中堅得Sean 肯定簽唔起,會唔會簽Toby 防中當中堅頂住先
趙俊傑 謝敏榮 梁國威 黃志聰 are ready
高基隊奧恩博咩來頭,咁神秘係咪超級外援
BC Rangers 標準流浪

歡迎大衛巴拿加盟

標準流浪周二(8月9日)宣布,巴西前鋒大衛巴拿(David Bala)加盟,這位曾於越南、泰國、印尼球隊效力的新援表示,香港與東南亞在文化上有相近之處、生活易於適應,希望以表現回應球迷的期待。

大衛巴拿早在2013年已獲標準流浪時任主教練的列卡度推薦加盟,惟最終這位鋒將未有來港,後來轉到泰國發展,如今雙方得以再續「未了緣」,大衛巴拿表示來港不久已適應環境:「香港、越南、泰國、印尼各有其文化,但當中也不乏相似之,我在亞洲生活過將近10年,因此易於適應。」

由於治療腳傷,大衛巴拿在離開印尼後回到巴西,康復後曾隨兩支全國聯賽球隊訓練,這位足球生涯足跡遍及三大洲的球員,一直渴望重返亞洲球壇。「我喜歡亞洲,能夠加盟香港球會標準流浪令我興奮不已。」他說。

「有些港超球隊投放了很多資源、實力強勁,但我並不太過在意,我相信只要標準流浪球員齊心、保持高昂戰意,我們有能力跟勁旅周旋。」大衛巴拿還說:「我明白球迷的期望,會為此奮鬥以達成他們對我、對球隊的期望。」

球員資料
大衛巴拿(David Bala/David Carlos Teles Veloso)
出生日期:25-10-1988
身高:1.85米
曾效力球隊:阿美利加(巴西)、阿美利加諾(巴西)、伊塔佩魯納(巴西)、伊帕廷加(巴西)、康基斯塔(巴西)、盧安達國際(安哥拉)、平陽(越南)、四色菊(泰國)、夜功府(泰國)、南邦(泰國)、曼谷玻璃(泰國)、孔敬FC(泰國)、清邁FC(泰國)、中加里萬丹(印尼)

#biuchunrangers #football #hkpl #newsigning #welcome
#標準流浪 #港超 #足球 #歡迎加入

30/7 已經debut左
今日先官宣
果然真係險簽過 不過原來係直情無嚟
「大衛巴拿早在2013年已獲標準流浪時任主教練的列卡度推薦加盟,惟最終這位鋒將未有來港」

流浪嗰陣係咪嫌人哋人工貴?
仲有關健朗
話說尼高拉斯 陳灝 林永志呢幾個會唔會計做專員
同埋想知法圖斯去咗邊 好似冇乜佢嘅消息
understood. we will come back to you.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞