[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
佢份約簽到2023年6月
上年十幾球有少少水分嘅
對晉鋒 u23行住踢都戴帽

對東理似樣d嘅中堅其實無乜優勢
不過點講都夠踢港超有突
球迷角度:丹恩呢啲貴價外援,要場場踢到上年最後對東方嗰場,玩弄儍邦同阿輝入波,先算合格囉
如果講亞冠
下一隊再簽佢(假如佢仲想踢
名聲上可以幫球會響朵
踢落就負責draw走人多過旨意佢入波
簡紹威?
艾力士球波就係靠佢拉空
出名既外援係應該咁用
烏哲里?
亞冠盃 友賽因天雨取消 朱Sir : 打亂部署

正在南韓積極備戰「亞冠盃」16強的傑志,原定周三(10日)早上將與韓職前列分子FC首爾進行友賽,但比賽最終因天雨關係取消。「藍鳥」總監兼主教練朱志光接受訪問時,承認打亂球隊部署,之後的訓練計劃亦可能受影響。

首爾近日持續降下暴雨,正率隊在當地集訓的傑志總監兼主教練朱志光表示,球隊早前雖然照樣練習,惟考慮過不少因素後,最終決定取消今場友賽:「其實之前練波已經唔敢安排比較強度高嘅訓練,始終場濕地滑,特別真草,草地濕水後鬆咗嘅話,球員比較容易扭傷。」

「藍鳥」今次到南韓集訓,合共將會進行5場熱身賽,而周六(13日)對另一韓職球隊仁川聯,將屬於它們在「亞冠盃」淘汰賽前的最後一場友賽,「朱Sir」承認有點打亂部署:「我哋去南韓其中一個目的,就係想搵水平高嘅球隊踢熱身賽,不過天氣係一啲控制唔到嘅嘢;距離16強仲有一個星期多少少,嚟緊我嘅訓練計劃都可能要變一變,盡力再調整好,希望到時可以踢場好波。」
正在南韓積極備戰「亞冠盃」16強的傑志,原定周三(10日)早上將與韓職前列分子FC首爾進行友賽,但比賽最終因天雨關係取消。「藍鳥」總監兼主教練朱志光接受訪問時,承認打亂球隊部署,之後的訓練計劃亦可能受影響。

首爾近日持續降下暴雨,正率隊在當地集訓的傑志總監兼主教練朱志光表示,球隊早前雖然照樣練習,惟考慮過不少因素後,最終決定取消今場友賽:「其實之前練波已經唔敢安排比較強度高嘅訓練,始終場濕地滑,特別真草,草地濕水後鬆咗嘅話,球員比較容易扭傷。」

「藍鳥」今次到南韓集訓,合共將會進行5場熱身賽,而周六(13日)對另一韓職球隊仁川聯,將屬於它們在「亞冠盃」淘汰賽前的最後一場友賽,「朱Sir」承認有點打亂部署:「我哋去南韓其中一個目的,就係想搵水平高嘅球隊踢熱身賽,不過天氣係一啲控制唔到嘅嘢;距離16強仲有一個星期多少少,嚟緊我嘅訓練計劃都可能要變一變,盡力再調整好,希望到時可以踢場好波。」
梗係啦人哋J league 嗰啲都係咁你睇吓紅狗同我川
仲未公佈rthk播唔播亞冠
【球會資訊】
感謝姜太勛(Kang Tae-hoon)、鄭民圭(Jung Mingyu)、基奧、馮冠鳴、高承殷、何瀧浩、宋絃毅、潘敬謙、白榮澤、愛倫以及洪祖希喺2021/22球季對球隊嘅付出。

祝各位前程似錦!Good luck & All the best 🤞

Connect With Us
Instagram: @hoikingsa
Facebook: 凱景體育會 Hoi King Sports Association
YouTube: Hoi King 凱景
劉舜文係自己FB講咗會播
BC Rangers 標準流浪

季前熱身賽
標準流浪7:0香港U23
第一節
8' 林學曦 助攻:祖連奴
10' 金旻奎 助攻:姚浩明
16' 大衛巴拿

第二節
3' 林衍廷(十二碼)
16' 林遼太 助攻:姚浩明
24' 劉智樂 助攻:林學曦

第三節
14' 呂卓芹 助攻:劉智樂
應該係直接加盟/試腳 佢暫時係自由身
流浪都7球傑志理文會炒幾多球
對垃隊都7球
之前又贏到大埔5-2
有冇外援真係差好遠
阿媽都入到波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞