DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
你係咪中文拎U
個topic 係香港牌換英國牌,之後你回腳車邊撚個會揸棍,正常人都會get到你係講英國,點知你係講香港,你個腦都幾唔正常1999咁
原來咁多人中意渣棍仔,平時講親英國買車,d 朋友都係話棍仔平過自動,多選擇d ,未聽過話棍仔好渣好多,唉,原來自己井底之蛙,識錯朋友怪自己廢要揀自動
真係鍾意揸車嘅人係鍾意棍仔,有咩問題?
咁未做果3成囉,有咩問題
係攰d姐
咁係因為香港學車貴,d人唔想上咁多堂走去考,英國可以有個有牌嘅人坐你隔離就揸,唔洗洗咁多錢上堂
揸得多已經唔攰,同埋唔知關唔關事,日本車d極力子無咁重
無問題呀,有得揀好過我無得揀
俾貴d囉
yes
仲有窄路雙線呢呢路路
英國學完車真係識揸車,香港學完同唔識無太大分別
我仲在英國時陪親戚去車行揾二手車
十架有九架棍
自動波仲想三年車內
真係無20000鎊都唔洗諗
要d 5000鎊以下又唔太殘
一定棍
英國好似冇分輕型貨van同私家車牌,兩者都係Category B就揸得
係,所以1同1,2應該都可以換
所以話兒登真係社會垃圾討論區
啲中產賣樓過去既谷全部冇人買棍
呢到啲垃圾仲笑咩自動波係廢 咩英國多棍
醒下啦垃圾 自動波越來越多係事實 仲係到比較棍波二手車平井底之蛙到
應該review過邊D地區流行自動波多過棍波
俾貴多少少揸自動波好過啦
個個渣住層樓去咩
屌,無人叫你一定要買到好新既車嘛
有budget 限制咪買部舊少少既AT lor
如果見你最近有考車 新牌如果係棍 都代表你唔係雪藏牌掛
有人係鍾意揸棍唔得架咩?
唔明點解仲有人會考棍波
棍波係注定要被淘汰嘅產物,去到2030 年,英國唔會再有新棍車出,牌費都會加焗你去電車架啦。

有棍車果d做好保養,第時拎去收藏啦,50,60年後應該會值d錢
你睇佢覆咩,佢係imply 緊AT 車貴,所以好多budget 緊既人焗住買MT

AT 舒舒服服咁揸好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞