DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
你知唔知好多工係要full license,如果得B auto 俾你即係唔可以即刻做,你要過多關,咁你又係唔係咁好彩即刻pass?
份工等埋你pass?

講風涼話好易,我上左水夠可以話考過咪得囉
但你解釋唔到點解日本韓國就冇問題?
佢仲話自己讀政策
戇撚鳩讀屎片
迴旋 迴旋處
所以政府應該要為你地易唔易搵工黎決定俾唔俾一班馬路炸彈出街?
好心唔好咁自我中心
你問左DVLA未
你呢啲理論同唔鐘意香港移民既講法一樣
上面講晒反對原因
英國係好多棍波車
但十個有九個香港人去到英國都係買自動波
係咁熱愛 咁有經驗既重考跟本唔難
係雪藏牌要重考先難

依家佢地個論點就係點解之前又比 依家唔比
之前換到既都要重考
晨早流流
啡都未飲
就咁多花生食
講真,我寧願同價買部舊少少AT 都唔會買MT
人生路不熟仲要顧多樣,真係on9
咁你嘅邏輯係香港就有馬路炸彈(雪藏牌)
日本南韓冇?
重點唔係考唔考到,而係你而家拎走一樣我本身合資格可以做嘅嘢
你答我係咪要政府為左你易唔易搵工黎決定政策先
況且呢個係內政,佢係真係歧視香港人咁又點?你有錢咪搵律司JR 佢lor
果度唔係港共,你有grounds 既一定贏到
遲d可能好似加拿大咁,你有牌但都要你考過
最on9係呢點 電單車比玩12個月 之後又要重新考
人地一時又話自己大道理
一時又話自己唔識英文
上網吹水吹到天花龍鳳,叫佢send個email去問都唔敢
政策既野不嬲都可以隨時改,除左寫係bills of right 既野係「與生俱來」,其他野政府都可以隨時impose restrictions

你係要拗既咪試下用legitimate expectation 去JR 佢lor,唔係無可能贏既
咁會計醫生律師都係每幾年續牌嫁喇
你黎到都係要重考部份卷 人地又歧視你咩
加上司機係英國唔係下欄工
大車巴士英國人當佢專業
其實又唔係唔俾你渣車
咪渣住自動波先囉
已經好過好多無牌ge人
為道路安全著想,就應該全部私家車都好似貨車咁幾年考一次,唔係分地區考過就算

唔好講到得香港人有問題

利申:英國揸緊棍波
其實佢都唔算針對雪牌,自動波都比你換,香港係自動波車佔大多數
你要質問既,咪engage 個律師去JR DVLA 個policy lor
你係連登用中文嘈有春用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞