DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
Cls 玩野??
一齊支持連自動皮都無免試
同意呀,1A牌嗰班撚有資格扱牌
你有冇諗過你操作嘅方式係唔啱佢規矩
好似我自己咁
平時起步係吊極力子呼幾啖油先去
咁又符唔符合佢要求?習慣呢啲要改唔係一時三刻
正如你而家叫我去返考棍van我都未必pass得番一樣道理
唔係話個政策有問題
我都贊成應該你想攞返MT牌之前去揸一次比個考官睇
而唔係你攞舊牌就要你重新排隊考過
同埋點解掉返轉新牌可以咁玩舊牌唔得?
P牌仔真係安全過雪藏牌?
Fact but 唔啱聽
而家只係要求佢出嚟解釋,提出理據,咩要改到啱心水係你自己加上去
最好無埋12個月 同埋國際牌,咁我就覺得英國完美保障道路安全一視同仁
你要扱牌去考次試比個考官睇我揸成點我都冇問題但點解新牌反而唔洗?
你可以用你自己部車去考,到時揸得掂咪得
Is it a kind of racist? 換啲左膠有冇得諗
好想知哩d點揸
睇落好難
多謝支持
上網睇片佢呢度考牌唔洗話要下下拉手制再起步 好似平時揸咁就得
《香港基本法》第二條規定,中華人民共和國全國人民代表大會授權香港特別行政區依照本法的規定實行高度自治,享有行政管理權、立法權、獨立的司法權和終審權。

行政長官、律政司司長和教育局局長先後重申香港並無「三權分立」。港澳辦發言人透過新華社發文,表示支持教育局在通識科教材刪除「三權分立」表述的決定,認為爭議涉及如何正確理解香港特區政治體制的重大問題。

單從結果論就係政府噏出嚟嘅版本override咗條法例
我好相信全世界任何一個政府都係,只要有得一次突然之間冇合理理由改變政策,玩得壹次搬龍門就一定有下一次

今次就只係自動波-棍波嘅問題,然之後用「道路安全理由」(乜乜理由,係咪好熟口面呢)去處理,下一次可能係其他BNO人面對政策公平嘅問題,都會用咁嘅方法去處理,就如BNO holder面對international student fee vs local fee既不公

好老土嘅嗰個故事,對付共產黨猶太人異教徒你都唔出聲,最後對付你嘅時候就冇人為你出聲
Is it a kind of racist? 搵啲左膠有冇得諗
向左走向右走都得 好好玩
突然修例,照常理係想針對新人。但點解做法相反,搞到舊人換唔到牌,新人反而得
2021年12月28號發生咩事,點解要用呢日做分水嶺
啱啱考完又要再考先無logic
P牌suppose 最熟道路規則同點揸
唔係個p點拎返黎
呢個實際揸落易
佢地仲惡過国安法,要追究返d換咗牌嘅人,好癲
賓周切 新一年嘛

12月28號當係2021年最後一個工作週最後一個工作日吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞