DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
上咗岸就喺度落井下石係咪中國人DNA?
最有力既證明咪重考
世界上跟本無絕對公平
比你雪棍換左個牌
咁係咪對英國local 公平?

只可以講權衡輕重

最有效防止雪棍買棍做馬路炸彈 就係禁雪棍換牌
你要怪只可以怪換左雪棍牌又出事既人
成班whiny loser
唔需要咁做

0 NCB
600變500
唔會因為果100阻住自己頭半年既生活
其實合理性有咩問題?個政策唔會影響到已經有英國車牌嘅人,考慮埋英國拎full License揸車搵食嘅人,未換牌嘅又保障你至少有個auto牌揸住先,唯一講緊受影響嘅就係已經買咗棍但未換牌嘅人,但佢哋仲有一年國際牌可以用,一年考個牌唔難瓜,政策有一定程度正面影響,你最多judge 佢個成效唔大,咁就要你揾證明proof比dvla 啦
英國2手車£25k以下棍係多過自好多,而且倫敦以外少塞車棍唔係咁煩

而加件事係影響有能力同會揸棍既人

雪棍係唔係都揸自根本無影響,炸彈依然係炸彈

Tesla 夠自啦,睇下炒幾多
仲有手續費
果度幾十蚊港紙渣。。。
搵個組織攪大件事先啦
邊間改野咁平
唔係講笑 真係有雪棍揸唔掂都要買棍操
有能力揸棍既重考就算有影響個影響都唔大
最大影響係無能力揸棍既雪棍
Yes, 當然佢唔係針對雪牌,同本身你用買餸車無關
但呢個改動好明顯係針對用車就業,仲要係港人用車就業,精準啲係港人即刻用車就業

又話想BNO嘅人盡快融入當地,但又set啲關卡俾返你
唯一諗到就係香港人影響咗佢哋用車就業嘅生態圈
國際牌同英國牌保費分別大
Ncb 0同60分別唔大
有返咁上下牌齡,正常代步車,應該唔會咁大差距,睇返自己個case lor
咁又咁講,而家果邊先岩岩10:00am,又真係無咁快有回覆既
一定係, 攬炒埋新加坡台灣
11am, bst = utc+1
英國司機係專業
要重新證明你既能力其實好合理
你個論述就似香港引入大陸醫護
唔通唔夠人用 比堆無牌大陸醫護你用 你會放心?
我係你就潛水算
連登仔最憎保險佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞