DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
No one cares
買車出保唔需要車牌
渣車唔太柒都根本冇人理你
最難個樣就係睇運,有冇on9仔撞你
所以揸唔掂真係補下鐘再揸車,如果唔係真係一家幾口再移民
而家呢個情況魚蛋論先比較均真
呢個我有睇,佢己經好好,即刻換自動波。
DVLA訓醒
唔認可其他國家既棍波牌
其實冇野好argue

只可以話早黎早換,過海神仙
但其實條法例咁立又有少少奇怪…點解唔係話吸牌前半年內/1年內通過棍波考試?照睇除非年年改個年份,唔係的話過多五年,咪又一樣有班5年雪藏牌會吸到棍?
啱呀 之前換左牌個啲一樣都要冇
我唔夠185日已換
明明係之前換牌嗰啲廢柴玩爛
就好似以前可以用香港牌換上換咁
美國->香港->英國
分分鐘遲啲連換都冇得換
搶乜撚有交稅
支持自動波都無免試換
之前換左要一年內考返
揸1A牌嗰班香港人先最危險,窄路夠兩架車過佢可以踩中間攪到我要急停
安全理由既話 咁12個月 + 國際牌都有同樣風險啦
個政策on9在無解決到個問題 仲令到大家煩多樣野
鬥呢D嘥鳩氣
好多大number牌都揸到屎咁啦
人地轉例緊係有原因啦
人地信自己既棍波考試,唔信其他地方既試都唔岩你BNO Visa心水?
仲話人冇logic

成班廢柴男人老狗英文咁易都唔去學
考個英國認可既棍波,又縮又驚又震
死淨把口屌唔公平,仲要話魚蛋論

怪就怪自己遲黎
命運在你手,去考過啦柒頭
唔通去DVLA請願一係就收返曬之前換嗰啲嘅棍牌,明明就係佢地發生意外攪到人地轉policy
事實係就算比visa 你班bno holder
會去英國既一定唔會差得去邊
無錢 無能力 有負擔 中一樣都搞唔掂
反觀支那人無錢 無能力 落黎香港拎公屋 拎綜援 仲要唔交稅 哩d就叫搶
淨係啲多車嘅T-junction 年中都玩死好多人
考過冇問題咁已換牌嗰班雪藏牌呢?
啱阿 出事既係前人你唔搞 搞後者屌佢老尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞