DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
萬花筒迴旋處

火滾撚樣 佐助已經教佐你點破解

就係練好基本功
UCB巴打
每個case都唔同

保費貴主要睇你住邊
住既地方差,同一架車係可以over 3000鎊一年
中間差價佢退幾多,你當買大賠大

住既地方較好,係可以做到好平
買jdm

眼見好多雪牌Roundabout都未必識入
我諗個重點唔係話人地set boundary 唔啱,無牌大陸醫護要來香港做嘢要重新考牌當然非常合理

但正確嘅比喻係宜家係香港accept 大陸醫護個牌,個牌本身係包打針+配藥,但由今日開始唔包打針嘅牌,冇針牌就冇得做,要考返。大家係想探討點解佢有呢個改變,係因為打針出事多問題?定係加多一層關卡令到你難啲直接做醫護工作?
我懷疑會直接彈表
睇你對果個國家有無信心
大陸所有牌係我眼中同無牌無分別
英國人睇香港/其他國家都可能咁諗

多問題同門檻高左,係香港人角度睇
係英國人角度睇 係保障重左

我都明對於香港人搵野做係難左
但都要理解英國人要保障返國民

只可以怪唔守規矩既人令守規矩既人一齊受罰
驚閪咩,用多隻左腳同轉波有幾難?

暫時得呢條path
咪因為批左既轉牌無犯大錯就唔可以無理由無啦啦收返囉
唯一方法咪CUT未換果班囉
你估香港咩 可以無啦啦DQ你
其實用車就業係講唔通
香港牌 5.5T去到英國係揸唔到DPD送貨個D 7.5T, 都係要再考過

結果只係影響買腳車車既人
嗰啲全部食屎啦周圍水鳩人就叻
上網睇片考試唔洗下下落手制,讓線無車就收慢直出,係咪真?
雖然商用車係at 但好多公司都會要求你full licence
Multi drop DPD 好多都3.5T 一黎到唔使考直接做得
正常都係請7.5T 棍牌
無理由下下要就你7.5T就唔使你揸

HGV好多都係自,不過你有棍私家車牌用自HGV考完都有棍牌仲奇
點會冇,因為棍車同自動車價錢差太遠,
好多人黎到最後都係買棍車,搞到頭半個月成日都係十字路口,燈位死火
英國個路試真係practical 好多
泊車都係啦,頭入S位L位架車無龍蝦穌
屌香港考完泊車合格,出到街根本泊唔到
自己揸架車出街都腳震啦老老實實
唔關事
請3.5t同7.5t係分開嘅

7.5要Cat C牌+上CPC堂
3.5有啲可以用自己車做都得
但你做送貨一定係7.5T
唔講大伏要用你自己車送貨人工衰到爆個D啦
你唔好咁講我

我考完 祖國幼稚園級別既試場 都無信心入roundabout 除左 mini roundabout

識揀肯定揀 祖國啲山卡拉試場黎考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞