DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
但禁用舊牌換牌嘅理據又係啲咩呢
換個角度睇
Bno visa 因為支那搞香港先會出現
所以英國對香港態度同對支那態度一樣都唔出奇
如果你個香港牌係支那cup過去
係真係廢牌都無你份
唔識英文真慘
你都on99
咁佢而家轉policy ,本身揸緊棍波出入嘅咪又增加左成本去攪考牌啲野囉
魚蛋論係for loser
懶已換牌既人渣得柒搞到你咁既田地,係會令你開心d?

人地要改制,其實你吹佢唔漲
真係要講logic, 下一步就根本唔應該換任何車牌俾香港人
邊有咁多錢再考過?
有錢都留返黎應付生活應對滯脹啦
冇可能吸到
香港淨係考點樣基本操作架車
英國個test comprehensive好多

利申:1 2 3 4 5 6 9 10 18 19 20 22 絕望了預咗同1A吸出嚟一樣
算啦好多p 牌出事前都話自己好安全
岩呀
成班柒頭仲懵盛盛
即係順時針就做外圈撚
逆時針就駛入去行內圈
之後去到出口就再入迴旋處?

好有趣喎!
綠燈路口位,可以左右轉,不過要等主線車過哂先
你嚴重超速或者撞死人釘牌再考過可能得
如果係因為安全理由改
你呢個寫法先合理
你點靠個車牌分到 人地揸左廿年 定 雪左廿年
一刀切全部唔俾換好過
真係講logic , 97前香港係英聯邦一部分,咁97前嘅車牌係咪應該有得換牌呀?反而97後冇得換會唔會啱logic 啲呢
P牌經過嚴格既考試,點會安全唔過你雪藏牌
問心雪藏牌起步都腳震啦
唔關香港人事啦
擺明係疫苗後遺症
班車手打完針 控制唔到架車 搞到勁多意外
唔係淨係筆試 路試 p牌仔要都pass左先拎到牌既
樓上都有師兄講左 主要針對雪藏牌
事實又真係好多雪藏牌
你有幾十年經驗既 要考多次都唔會難到你
如果有經驗就唔使考牌 咁咪就係好似支那咁囉

只可以講早換係着數
咁即係雪藏牌唔係牌
雪藏牌買返嚟㗎?
講到人哋改例都要連登仔批准咁
咪話針對雪藏牌
咁點分邊個雪藏牌邊個唔係
咪就係要你考多次
算啦p 牌係最撚安全嘅道路使用者嚟,安全過揸撚左幾十年棍波嘅人,所以有得免試換牌,一定係咁
保險公司得出嘅結論係p牌危險過廿幾年牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞