DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
雪棍同雪自差天共地
我識十個雪棍都揸唔返棍
佢地係識呢d架渣
除左收稅既政策外,其他政策野不嬲唔係永恆
其實。。人哋都未講咩原因要轉policy 個個就上哂身炒大獲咁定係已經出左statement 話係安全理由
考多個牌啫,算係堵截咩
香港P牌制都係後加 不過當年好似都好多人嘈
我淨係知道英國依家行動證明咗自動波係廢牌
Assume 你地舞唔掂當你弱智,只可以俾你地玩自動
咁人地又真係可以唔出原因就轉policy 既
真心講,要迫DVLA 做野係要入份application for JR,而唔係係連登用中文嘈
唔嘈=北韓 中國
根本雪棍就唔會走去買架棍黎揸,幾多人死都要買返自就係因為唔識揸,成件事都唔logic
無意外=影響唔到公眾
咁有咩問題?
有問題既有法例扣分/釘牌

事實係九成香港雪棍黎到英國都只係會繼續雪棍
唔係夾硬買棍 所以唔會出問題
淨係果一成買棍既 有人幾廿年經驗 又無問題
最大問題係無能力既雪棍貪平買棍又揸唔掂

宜家改例最大影響都係無能力揸棍既雪棍牌

有能力揸既咪考過
而家呢個年代棍波好落後
又揸得唔舒服,正常都係揸自動好過
執輸行頭慘過敗家就係咁解
過期後再過三年唔續都可以嘅
咁你bno visa 係針對香港嫁喇
非洲果堆又話你歧視佢唔比bno visa 佢地咩
依家最大受眾係香港移民 人地先mention 你
見到咁又挑起你條筋話人好歧視你
到你換完牌就會發覺唔係好多保費退比你
真呀
用佢地套logic 既話日本韓國係咪又要話佢地無份申請bno visa 係discriminatory?
好心唔好有著數就拎,無著數就屌啦
係ncb 減得多
啱啱先試過quote
照而家嘅情況,我攞香港牌買棍保仲平過我換英國牌(assume我攞到UK full license之後當新牌仔)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞