DVLA改例 香港棍波牌冇得直接換英國棍波牌

773 回覆
129 Like 19 Dislike
真 同意要問清楚detail 岩岩都有email去問 但唔明點解要一碌竹打一船人
師兄查到野未
定去左英國查
癡撚線嗰啲既得利益者嘅口吻藍絲到傻,有政策不公我出嚟嘈仲要屌返我魚蛋論
你既創作力量同幻想真係嚇人一跳
換到牌既人點解要諗咁多野

政策會改,就好似BNO Visa / DVLA換牌咁
早換早享受,遲左搞到黎唔到換唔到,咪搵自己笨囉

前人換到,要理埋後人感受?唔係下麻
英國係自由社會,專心d同DVLA打仗啦

花生已入大細通殺
唔抵得比人話係既得利益者,所以就要起底威撚到
其實而家DVLA 唔係唔俾你換
RTA 同Driving Licences (Exchangeable Licences) Order 亦一向無寫死要換個棍波牌俾你
而家都換個B auto 俾你
都唔知咁上心怒屌做乜
早黎早享受
遲黎唔知貴幾多舊
咁好多人一嚟到就買左架棍仔,而家換唔到牌咪麻鳩煩
買左架棍仔日日揸既點會考唔到?
事實係你係連登慢慢笑
人地一早freeride係英國unun腳睇住你同你班手足坐監
咁你政策永遠都係不斷改善嫁喇
之前無咁多問題出現咪無問題
之後有問題咪要修例囉 就係咁簡單
考就實考到,但佢轉policy 係咪都要講清楚先呢呢度唔係香港喎
真 你話at 都唔比你就話姐
人地條例就係想西走班雪藏牌
你話你唔係雪咪用行動話比人知
我夠膽講 9成雪棍唔會去考
BNO Visa都咁耐啦
仲唔黎既9成9都係想係香港搵多d錢
搏佢BNO Visa同相關政策未郁動住

宜家求仁得仁啦
有問題既扣左分/釘左牌
無問題既無問題
你又有乜問題
呢d policy 野果個決策部門一向都有權力去轉
唔關共唔共事
考試我唔驚,但要我考就係唔公平!
仲要用英文
我CE拎F,入U靠ASSo升,出黎做sale屎做保險搵十皮一個月
你宜家要我考過?公平咩?
成班講到咁熱愛棍波,到埗又非棍不買 (佢地強調唔關budget 事),點會考唔到
英國佬心諗,你班友仔揸多一二個月都扣晒6分啦
可能將現已發牌照吊銷比較麻煩?咁就停咗後面轉棍牌先,佢之後再cut 埋以前換果d都方便d
有問題既扣左分/釘左牌
無問題既無問題
你又有乜問題

你既問題就係因為人地有你無而屌
咁唔係魚蛋論係乜
我見師兄講野咁有見地起下底姐
一起就睇到係人中龍鳳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞