「19/7 東張西望被盜信用卡案」究竟係邊間銀行

496 回覆
285 Like 10 Dislike
慳埋d細數

俾人咁揚法

cut卡/降limited/唔用

請多十個sales呃00後都無撚用
渣打,大新,星展,建設都試過畀人盜用,
但無試過要還錢喎
你有無檢討下自己做咩成日被盜用
有時明顯唔關卡主事,係銀行畀人hack啦
你四間銀行都俾人盜用
唔會四間都被hack掛
我個兩張恒生 變咗做雪藏卡
恒生ENJOY 得惠康92折 即回8% 先可能會用
M POWER 訂戲飛免手續費
諗唔到有咩作用

大貓d回贈好少少
cut哂行山銀行所有信用卡
緊係會啦!
銀行系統係可以比黑客入侵嫁
前排HSBC 更新系統, IT部遲咗未整完
有部分櫃員機用唔到, 都即刻上晒新聞啦
今日喺app搞降低信用額
佢問我原因
心諗 你心知肚明啦
佢都有問
我直接話你間公司信用卡俾人盜用又要啲客賠錢
中就間間都有機會中
但最垃圾一定係 行山 西亞 保險箱
出哂名三大毒瘤

純粹講安全唔講優惠回贈
一定係MOX最安全
唔用就鎖卡,用先解鎖,用完又鎖番佢
網上交易限額set埋平時用開既額度
真係有需要大交易再即時去改

btw用支那寶 支chat 支聯果d就真係唔抵可憐
我呢幾個月用渣打都係咁
換完新卡又比人碌
好彩唔洗自己找
點解仲有錢賠
行山真係垃圾銀行
但你又吹唔漲係事實
咁係咪即係要兩張電話咭
最後打通未? 一般打 失卡,就會有人接
上次大貓比人碌亞馬遜1美金
我都即刻cut卡加報警
系你老母
原來dxs信用卡可以係app自已設定每月額度
想問hxbc有無e個功能,我指唔係永久係自由設定?
最後等人接聽等咗個半鐘都無接到
打失卡秒聽,幫我block左張卡先

直到琴日我打返去問筆錢有無過到數,佢話過咗
佢問我要唔要做’查單’嘅程序,話如果唔做,筆錢我就可能要找
我問返佢 我張單凌晨5點幾比人碌,我人又瞓咗,張卡又係我手上,我張卡係咪會自己搭飛機去巴西碌卡
最後我問完一輪,問佢如果查完單,佢地又懷疑係簽嘅我係咪要找數,佢話係
我就忍唔住屌完佢一輪,最後聲稱問完上司之後,如果查完單之後,會幫我wave左筆數
然後我順便cut埋卡,永不錄用

查單需時大約60天

sorry for too long
仲要查左先wave? 無得死都唔交條數咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞