「19/7 東張西望被盜信用卡案」究竟係邊間銀行

496 回覆
285 Like 10 Dislike
之前支那寶果兩個肯定有內情,所以我唔會加信用卡入任何支國購物網,美馬果d都唔會 save 卡資料,最多每次買野重新入過。
巴打...
我入Paypal係google paypal官網入
我開哩類email先睇佢address
冇錯先繼續碌落去
同埋我雖然唔熟IT
見佢domain係paypal.com
我先會信個email係真貨

乜釣魚email address都可以偽造domain咩?
Sor
邊條友幫佢改埋咁既mail domain
早幾年HSBC俾人碌左過千萬越南盾
最後唔洗我找
好多時就係加@xxxx.係前面嚟份係人地domain
例如@mail.HKTV.com
再唔係就@hktv.hk
仲有咩@cs.Amazon.com

因為只要個domain name無人註冊過
就可以開到

巴打識上佢個網check係好醒
比我會即刻block
幾年前睇片講過
xxx@mail.paypal.com個domain都係paypal.com
粒 . 點只係分隔, 唔算名

通常釣魚會用 - 扮
例如
xxx@mail-paypal.com 個domain係 mail-paypal.com 唔係paypal.com
xxx@cs-amazon.com 個domain係 cs-amazon.com 唔係amazon.com
我都想知,身邊有人已經用iphone,
冇download 過奇怪/大陸app,
同佢條片一尻樣俾人碌撚咗成皮野,
連otp 都俾人hack 埋,
而家銀行要佢硬食,
仆街點知幾時先會瀨野,
仲有人敢用信用卡?
privacy.com
自己gen張虛擬卡出嚟去上網俾錢
係-先啱
我記錯

仲有paypaI.com
調L同i
恆生銀行出名仆街
金管局長期監管不力
otp係由商戶決定開唔開,唔係由買家決定開唔開已經夠on9
第二,otp只要間舖輸入過一次,以後佢request碌幾錢,碌幾多次都照批
第三,如果你有試過入張卡去amazon, 佢連卡背果3個數字都唔洗就可以照碌
Iphone成日收詐騙短訊感覺仲易hack
女友奶左野 行山 比人碌鳩左8皮野
初時話可以免左 跟手過左兩個月突然話要揹返
東張出左街 之後打嚟又話免返
痴撚線銀行
行山好可疑
無分別.
佢張卡應該係俾果啲賣黑金嘅人盜用咗
黑金通常係誇境搞
好撚癲…咁無保障點用你啲卡呀?
我都試過另一間行,我問保安部點解會過到數 佢話佢都唔知 淨係叫我唔洗擔心
退完款仲有得賠償?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞