「19/7 東張西望被盜信用卡案」究竟係邊間銀行

496 回覆
285 Like 10 Dislike
係咩
真係同中銀app個版面好似
匯豐我平時用開reward app睇,所以唔太記得個app係點
岩岩開左個app睇,原來真係匯豐黎
擺明係hs同hsbc叫個客食
先上黎嘈

其他個d都認衰仔
咁玩客法真係cut得
打算近日會cut卡
on9 你成幅身家送比行山啦柒頭
睇完東張西望而家有被強迫症
每日要上網睇下啲信用卡狀況先安樂
張行山enjoy以前拎嚟套錢同找卡數
依家Cut咗佢穩陣
我之前試過H$BC比人look咗11次Apple iTunes仲要第12次先send SMS問我係咪本人look

嗰日一起身見到SMS已經知唔妥
H$BC CS仲要我自己同 Apple deal,結果 Apple 退到 9單,其餘嗰啲退唔到要chargeback

搞咗我成個幾月先waive到,每次打上 hotline 都要由頭重複多一次自己個case真係好撚垃圾

CLS 通常呢D都係有組織碌大金額/ 碌虛擬野 套現
做賊夠薑拎盜卡黎碌大快活 日常消費咁癲?
東亞信用卡試過俾人盜用(簽英鎊),第一次上訴失敗,再上訴先唔洗找數

之後都即刻CUT卡
OTP 的確唔係銀行決定

成日都覺得有人有齊信用卡no.、日期、名同後面3個數字,就可以盜用>>

如果對方真係有齊,咁唔係盜用係明用啦 連呢堆資料都比埋人,銀行方面其實都分唔到啦

唔通比埋密碼人地幫你login 又話唔係你,比埋atm pin 人地去禁錢,又話唔係你咩
上面都有好多巴打話 真係比人盜用時好易waive 到,首先證明銀行唔係真係唔比你waive 先

所以反而上東張西望果班,其實分分鐘係真係自己碌左想唔認數
你唔會出街食飯用信用卡既?
唔認數但聲稱俾人盜用,即係詐騙

咁夠膽上晒電視,有啲仲報埋警,明目張膽咁樣詐騙?不敢苟同
其實好正常,otp 發送去registered phone, authorized 左 就代表係個客入左啦,試諗下同你平時 真.消費有咩分別?

你話係比第三者入,唔係你入,咁講真有咩證明先?

咁單單簽完話唔係自己簽,打上去話比人盜用咪得?
個客自己講架姐

銀行要花時間追數又肯同你玩大佢,覺得個客有好多野收埋左無講,剩係講對自己有利果part
最近都有單情侶明目張膽屈人性騷擾啦

就係搏你咁諗,明目張膽就一定係身無屎先玩

其實就係想搏搞大件事,比壓力銀行,慳返筆數,膽搏膽

報警,都係落案,鬼有查到野咩,查到就唔洗上東張啦
依家好多都可以apple pay

可以叫店員拎部卡機係你面前

可以自己搵野貼住名同cvv,痴實

係睇你做唔做,怕唔怕煩姐
唔係喎,我都收到果40蚊, 不過無入信用卡入去
講左咁多集 點解無人問電話公司拎張張sms紀錄睇下證明無收過otp
笑撚死OTP冇可能hack
https://www.ithome.com.tw/news/112845
2017年已經大撚把方法Man in the middle attack
個中佬既女開第2張卡 就即時比人碌左
懷疑有後門,leak 晒所有dara
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞