「19/7 東張西望被盜信用卡案」究竟係邊間銀行

496 回覆
285 Like 10 Dislike
咁你連銀行apps都信唔過就無計
銀行apps都出事就=全間銀行都出事
似係支那寶比人盜用喎
信唔過部電話啫
其實電訊公司員工係唔係好易會拎到個短訊
想問下偷佢錢個個人係咁買Pubg既野 可以點換番錢
人嘅問題多過電話問題,除非你用支那機

你分開兩部電話但照用黎上中毒網同dl支那app
邊個都幫你唔到
唔會啦 一周到好大獲
淨係有min pay客都夠玩
相反佢有證據顯示出有出SMS已經無野好講
個客自己都有責任去make sure部電話會唔會俾人拎/偷到SMS code
唔知你有無用過渣打
每次喺網上login, 都要喺個app㩒確認
其實將呢個function加埋落交易果度,咁樣會安全好多
渣兜我試過等咗1.5hr都冇人聽
不過係過咗office hour
最撚麻煩 就係令我無用渣打戶口 反智
我DBS 俾人盜用左3次, 3次就係DBS打俾我直接停
試過打嚟話我爆額,要我即刻還錢
我話試日都爆,爆完你收足我charge,我還足哂錢,到底係過去十年你失職,定你無啦啦改規矩玩嘢

之後就完
下 關自由鳥咩事
以前冇太空卡賣嘅?
咁宜家係咪最好用係有鎖卡功能既credit card,
但唔明點解唔間間都做,或者每次交易都要用戶comfirm,明明有app應該都易做到
行山囉
有咩卡有呢D功能?
不嬲都係
所有銀行迎新都係現金回贈 得恒生係畀爛鬼cash dollar
虛擬銀行好多credit卡都可以入app鎖卡
用之前入app開返張卡
用完即鎖就唔怕盜用
新個d 虛銀,用完可以鎖,block 哂所有交易同自動轉賬,不過鎖完用再解鎖又鎖少少煩
渣兜張AM卡都被盜用過 碌左3k USD
有SMS問係咪本人碌
即刻打去card center
三日就refund左 同換卡
淘寶賣黑金
姐係你比game acc佢
佢幫你課金
收返正常價錢既7-8折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞