唔係話咩 但Eason其實都真係算係咁

492 回覆
1916 Like 1069 Dislike
咁香港越嚟越差,懷念啲冇咁差嘅,好正常

因為二汶奶到咁肉酸,覺得其他藝人冇咁奶,一樣心態
二汶同supper set到標準太低
其實都有啲歌明屌暗屌支那不過算啦呢度係連登
呢個真
所以佢上cctvb 就唔使好似19moment 咁俾人反?
你見唔到既野唔代表冇既ching
你咁講只係因為佢冇搵錢姐

你講嘅野,人瑞:

護旗 ❌
撐警 ❌
中國一點也不能少 ❌
講黑暴 ❌
奧運歌 ✅
71 Show ❌
出post慶祝回歸 ✅
唱好大灣區 ❌
講中國香港 ✅
出post rip 梁烈士 ✅

但最重要係
人瑞冇講過任何新殭棉野 但佢下場都比人屌到咁
咁eason憑咩站在不敗之地?
憑實力同成就,Eason三屆台灣金曲歌王,淨係唱功都隔咗幾個levels,你搵到幾多個三屆歌王?
唔好揀嘢嚟貼,貼埋佢多次公開支持學生嘅嘢,2014佢出過聲嘅post今日仲可以喺ig搵到,其實你有仔細了解過你會感受到佢真係愛香港,點解連登仔下下要啲藝人嗌晒口號先叫黃
佢關心香港社會,微博嘅事佢自己會話抵屌 屌得好,仲係咁覆fans留言,全部話中有話,唔好咁膚淺淨睇表面啦
佢用自己嘅能力去保育香港文化,將舊嘅事物保存,想將香港味留低。好似仙后餐廳,雅旺錄音室咁
你呢兩張圖就想抹煞佢嘅付出?

你竟然串連登契仔
咁即係勁嘅就就點奶都得?冇咁勁嘅就要一沉百踩?
一,唔係點奶都得,但都諗下俾你批死佢係咪會對香港文化有好處,佢係咪完全放棄香港市場。
二,本身就應該要支持有實力嘅本土文化人多於實力比較差嘅。
三,我一直都唔覺得要千沉百踩,上面提咗軒同Eason有實力又對本土有貢獻成就根本唔應該踩。
直頭要快啲出嚟
但可能佢又怕又有官call佢
啲人仲以為封殺緊但啲apps好似都有佢嘅歌 點都唔係封殺喇
好心陳奕迅嘅fans/PR 唔好次次想為Eason洗白就拖張敬軒落水,張敬軒每一次都有事都自己企出嚟面對,Eason去咗邊?唔好淨係靠pr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞