唔係話咩 但Eason其實都真係算係咁

492 回覆
1916 Like 1069 Dislike
我知你唔反eason 所以淨係想point out eason都默默承受緊 都潛咗好耐水成年冇出過嚟 冇上過中國 唔開演唱會上面都可以腦補到話因為冇自由行
佢之前係有開過online慈善演唱會 亦都幫手做咗d幕後嘢 但唔知點解從來冇人話算有做嘢嚟挽救形象呢個post先叫多d人討論
國際有關注 唔代表你地有
當年大把高登連登仔冷嘲熱諷
覺得班伊斯蘭教人抵死
仲話中共唯一德政
最猛你呢d自稱fans但講到佢冇為香港做任何嘢嘅人
係呢個post講佢有做嘅嘢都講到口臭 新疆棉之後冇上過中國 係香港開過個慈善音樂會 幫俏郎君同yoyo新歌監製vocal 全部都唔計?
人地軒仔d fans都話唔想攞嚟比
你自稱eason fans又係都要踩多腳 做咩姐
新彊棉支持彊奴就唔計
軒仔果d post又計 你仲唔係雙重標準
咁應該係低調得滯
我覺得佢應該真正上水試試水溫先啦
只係,佢同軒叔最大分別,係軒叔真係大陸半封殺,同埋仲有好多大陸人鬧佢港獨,所以佢可以揀定喺香港巿場
eason仲可以喺大陸搵錢,佢有冇需要揀定一邊,定係當冇事都發生過,呢個先係問題
你自己睇翻我幾時有講過軒仔嗰d計 你係咪認錯人???
呢個post我講咗兩三次個人覺得兩個都唔使反
好多人都等緊佢出嚟試水溫 希望真係快啦真係潛咗好耐ig post都del晒
佢如果真係徹底離開香港市場上去奶咁我都解脫 當死咗條心唔使再幫佢講嘢 軒仔都算因禍得福早早作咗選擇
公道講句
呢單嘢後佢識潛水,我覺得佢唔係嗰啲盲目奶共嘅人,否則佢真係可以當冇嘢發生過,專心賺大陸錢
所以我話我冇反過佢,佢真係俾自己間公司靠害
公司幫你奶,你又唔可以澄清
得鬼閒追你po

我係覺得唔好講eason又攞軒仔愛國po出黎講
成個picture睇eason真係冇得比
你個名
呢句由你把口講出黎真係零舍好笑
就算你覺得冇得比 咁使唔使講到佢冇為香港做任何嘢 同埋 唔覺佢係香港存在
如果你真係fans你應該知佢就係因為新疆棉潛足年幾水 期間做好多嘢都係勁低調 yoyo新歌嘅vocal監製名係mv出咗一陣見yt comment多人講佢 都寧願落咗個mv重新上個冇佢名嘅版本
而家幫佢講話佢有做嘢又要俾人插 好似佢咁低調過頭又俾人話唔存在 好難做喔
唉 希望佢唔係新夠国啦
堅決抵制污名化乜乜物,同時同adidas 割蓆(準確啲講係單方面違約解約),係咪即係話adidas 拒絕用新疆棉係「污名化」中國?

當時咁多外國媒體、記者嘅調查報導,被拘禁、隔離、逼害嘅維吾爾族人境外親友嘅訪問,佢嘅意思係咪話呢啲報導都係污名化中國嘅大騙局?

佢嘅聲名話抵制污名化,佢同時同adidas 割蓆,如果唔係同中共喺新疆嘅行為背書,仲可以點解釋?

當佢當時真係無知、無留意,之後繼續有更多、更新關於當地嘅報導、調查,佢(以及佢嘅公司)又繼續選擇性睇唔到?

比起佢依家嘅遭遇,嗰啲被殺害、強姦、拘禁、虐待、隔離嘅新疆人,又點解要被佢污名化(佢嘅聲名係否定當地有種族逼害)?
係啊
擺到明就係講新疆啊
但你要知道嗰個時候嘅支那就係玩緊文革,個個藝人都畀人點名睇邊個唔出聲明唔解約,呢個聲明的確係一張投名狀,但將一句咁嘅聲明等同支持大屠殺集中營?唔承認之外係咪仲有唔知情?
你要將嘢咁樣連結起嚟嘅話,新疆獨立咗定唔歸支共管?你賀國慶慶回歸咪即係支持支共,支持支共咪即係支持支共鎮壓新疆,咁反晒半個香港嘅藝人都得啦。
Slippery slope
之前有人話,所謂「佢公司」其實係佢可以控制嘅,我冇資料確定係唔係。就當「佢公司」唔受佢控制,咁佢同adidas 割蓆呢個決定,佢唔會無參與啩?

再退多一步,就當割蓆呢個決定,佢當時都阻止唔到,咁佢之後又做過呢咩嘢去補救?作為佢咁多年嘅忠實支持者,我係有期望佢可以對某啲錯誤有所承擔,不過我到依家都睇唔到…

既然可以違約去終止同adidas 嘅全球代言人身份,咁如果「佢公司」自把自為,佢點解唔諗下終止同「佢公司」嘅關係?

或者我哋唔應該再一廂情願,幫佢搵藉口啦…
愛之深、責之切啫…

我唔會為肥媽之流咁上心嘅…
你叫佢因為呢件事解約咪即係叫佢同支共割蓆
佢唔係主動去奶,基本上嗰段時間所有藝人都被點名(前提係要有廣告代言喺身)
唔通差佬問你係咪反唔反對香港獨立,你咁沙卜答我唔反對啊?你可以答咩?
呢個聲明已經係最唔著墨喺新疆嘅聲明
如果係我,我頂多只可以話:未了解實際情況,希望品牌可以審慎考慮抵制行動,否則我只能暫定代言關係…但一定唔會一句毆落去,話對方「污名化」中國(「污名化」呢個詞,明顯係指對方惡意抹黑,唔係誤會咁簡單)…

係呀,小粉紅可能唔收貨㗎,但作為有影響力嘅藝人,係咪應該注意自己嘅言行?定係隨便跟住唔理智嘅小粉紅指揮?
屌你老母啦樓豬

講完。
小朋友我真係笑咗
想問你覺得藝人有影響力啲定支共有影響力啲
算啦,你唔使答,你覺得呢個世界係咁運作咁祝你好運
佢自己揀做中共小先鋒,又冇人迫佢

中共為左奧運隊個贊助玩冷處理令佢拍唔中馬屁又得罪贊助商,根本成笪野都係自業自得,結果可以比樓主講到關香港人事都算犀利
你老尾佢早2/3年前係英國唔知邊間大學拎博士證書致辭果陣佢都係係班鬼佬面前唱天下無雙,淨係呢一點已經知佢最深果層根本仲係連係香港 ,你仲想佢點? 你淨係識係你既角度諗,你有冇試過代入佢既角度諗? 人地係一個社會有名聲有家庭既人,佢要顧慮既野唔係得佢自己一個架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞