唔係話咩 但Eason其實都真係算係咁

492 回覆
1916 Like 1069 Dislike
係咪就嚟開演唱會要洗白啊
我識朋友做音樂版權識好多圈中人,講真係香港做得文娛既(唔計奶共果啲)全部都黃到發金,Eason果次係真係個個跌曬眼鏡
算,冇你咁熟佢 你贏
喂你成段野咪又係講緊質素Eason 近年低產左係事實 但我唔覺得完全唔掂囉
LOVE隻碟絕對唔差 但我少聽既主要原因係陳詠謙啲詞真係麻麻

以你既標準黎講 你攞之前黎比咁香港樂壇都真係死左好耐
自己鍾意就一律唔計同隻雞容一樣支持新疆棉都可以唔記得,香港人真係善忙,淨係識批鬥人形豬千嬋
老老實實 以佢級數 洗撚洗白咩 真係以為連登係主流
自己鍾意就一律唔計同隻雞容一樣支持新疆棉都可以唔記得,香港人真係善,淨係識批鬥人形豬千嬋
洗撚洗白咩
快啲開啦好想睇呀
easons life
每次我睇到「幫香港」我就想笑,明明張敬軒就想食大陸條水。話佢2014年撐佔中啊,轉過頭2017返大陸參加我是歌手,好啦大陸唔受佢玩,2019祝晒祖國生日快樂都搞唔掂,咪留返係香港囉,唔係食屎咩。你估人民幣對佢嚟講唔香,仲要佢間公司係英皇? 你睇下佢幾時過夠冷河返大陸啦,到時d傻粉唔好好似林二汶咁痴心錯付,一殼眼淚

仲好意思講近年,2019唔係近年,直頭係近年最重要果一年啦?不如你同我講你自己把尺個追溯期係幾時啦,唔好用7、8年前湯家驊quit公民黨去講

講到尾d傻粉就係天真同自我中心,背後係一套奇撚怪怪嘅「有做野」同「無做野」論,以為自己係邊個。你可以話陳奕迅乜鳩「無做嘢」挽回自己形象,但張敬軒上年先上完tvb聲夢,呢d咪「有做野」,但無左件事,仲可以反問點解人地睇唔到軒仔承受過咩。一直都講,如果陳奕迅係濁水,張敬軒點都唔係清泉下話,接受唔到咩
無錢了
PR出黎開工洗白了
年尾準備開演唱會了
算啦 好似佢咁講對佢失望嘅前fans我係尊重嘅 件事係柒咗 只要唔係一嚟就唔睇前因後果塞個支持genocide嘅罪名俾佢 或者隔硬話佢離棄廣東歌市場唔做嘢 我覺得都係個人睇法嚟姐

我自己願意體諒佢係因為就算我係歐美 都見盡好多人內心幾唔中意支共 生活都冇辦法完全同支共切割嘅情況 唔講普通人 講有名有利嘅大佬同組織 因為各式各樣嘅原因對支共綏靖嘅都係佔多數 就算我遠離主流華人社會都係咁睇到 呢個世界高尚嘅人永遠係極少數 而我自問冇信心係任何情況下都咁noble 如果有人有呢個自信我都真心佩服

我唔想嚴人寬己 所以我肯俾機會佢 而佢聲明之後嘅表現對我嚟講係彌補翻d失望 但有人覺得失去咗個偶像光環就無法再支持 都係好正常

只不過唔支持係咪等於要批鬥呢 連支共統戰都識扮浪子回頭金不換嗰套 民主世界係咪真係要咁binary 我就覺得與其浪費時間屌人 還不如真係支持下自己覺得值得支持嘅人好過

btw你個名好正
呢位ching 我係呢個post幫eason講嘢都食咗唔少腐皮但我真心覺得冇必要拉張敬軒落水嘅 你復嗰位係理智軒粉亦都唔反eason
其實點解一定要set到個標準係大家都柒過 所以應該一齊屌 而唔係 應該一齊俾機會觀望?
張敬軒做嘅好多嘢俾人睇到 願意體諒接受佢 咁係好事 我都希望eason會有咁嘅一日 睇人都係睇佢做咗咩而唔係講咗咩 咁軒暫時係抵讚嘅
如果你係嬲d人雙重標準 咁其實無論邊一邊都會有fans講嘢過分咗 無謂入個偶像數 網上風向受好多嘢影響一時一樣 浪費時間去嗌交還不如講翻自己覺得真係值得講嘅嘢
你都算幾高質同理智
不過有啲臣迷係唔抵得 次次呢啲話題都要拖張敬軒落水 大家有眼睇
咁造下勢 試吓水溫都好正常嘅 特別係如果佢要開演唱會冇咩好唔承認嘅 又唔係啲咩野
因為我覺得幫軒講嘢某程度上都係幫eason講嘢調翻轉都係
當大家都試過遇到d身不由己嘅情況 唔係先更應該互相體諒咩比嚟比去有咩意義
如果真係著緊廣東歌樂壇 更加唔應該浪費時間互屌
其實林鄭都算係咁
19年都有流過眼淚
佢屋企人又俾中共控制住
當時無出到坦克車
相信林鄭都已經收咗重手
食得落徐女?港女數目減一?
從來都係講緊d傻粉取態,班友好惡㗎嘛,封左神唔講得咁款,最鍾意吹張敬軒夠本土,揾陳奕迅返大陸做襯托,萬劫不復,而我並無刻意追求兩個都屌,只不過係呢種講法根本有欠說服力。至於果位ching話無雙重標準嘛,我咪同佢玩下,你講嘅野我支持㗎
體諒下,人地就快要返發源地開蘇,搞唔掂祖蟈都唔駛撈🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞