唔係話咩 但Eason其實都真係算係咁

492 回覆
1916 Like 1069 Dislike
屌大把新移民夠住夠七年啦
咁佢交稅夠唔夠我少先?咁新移民夠一樣有交稅啦,連登仔又歧視人?
咪玩啦6年前啦係到扮熟 呢幾年做咗啲咩
我針對佢呢幾年嘅嘢你拎6年前啲嘢講
原諒佢了

btw唔知佢老婆依排著咩波鞋呢
我即係話6年前呢件事已經比到我地睇佢既初心,我都唔相信一個人既初心係咁易變。 新疆綿呢件事係好錯好錯,同埋已經令到香港半個音樂界同佢割左包括夕爺Wyman 。但同一時間都係一件好複雜嘅問題。作為粉絲唔應該盲目支持。但或多或少都要試下企係佢角度諗野啦? 如果聽日新聞話佢死左,我唔信你會完全冇一絲感覺。
如果換落另一個度
就會係食兩家茶禮
都係要死
不過大家對mirror係寬容好多

個別成員我都鍾意
但d盲粉會強逼其他人都要鍾意埋一份
你唔鍾意就返去睇tvb啦
cls
講咗佢自稱所謂捍衛廣東話歌嘅角色 大家自然對佢嘅expectations 係高好多 所以我話寧願佢無講過 明唔明?
on9
第一,人係會變
第二,唔好再用咩好多人要顧呢點
楊共嬅都係咁講,咩公司好多人嘅生計要顧及
屌,你係想北上發大嚟做先請咁多人啫,唔係因為公司有好多人所以要北上奶,唔好調亂先後次序好嗎
講真,eason嘅級數,淨係香港台灣東南亞已經夠佢全家食幾世(佢老婆洗幾多係後話)
無心食奶共條水?
個人覺得發哥果種先算
割咗果段誇張咗定係你個人猜測,佢新X棉之後有出一個慈善音樂會表演仲有唱夕爺嘅歌,有好多新一代歌手都提過佢係自己偶像,家謙出完某老之後喺訪問(雲妮鍾情)都有提過Eason,話佢成日鼓勵佢,話好多謝佢.
你老豆老母夠新移民啦咁
呢條友反而我覺得假黃
小朋友,我同Eason差唔多年紀啦…

你當我恃老賣老啦,一個人係可以選擇做自己認為正確嘅事㗎,問題係你願唔願意承擔嘅啫…

我唔要求任何人單人匹馬去新疆挑戰支共,但以我差不多五十年嘅人生經驗,加上差唔多三十年喺香港同支那嘅工作經驗,以Eason嘅情況,佢絕對可以做得更好。佢做唔到,我對佢失望(有期望先會失望),係咁多。
唔存在所謂「罷聽」
因為真係本身已經唔想再聽到佢把聲

利申出世開始聽
差唔多首首都識唱
現實啲啦,如果一個人真係可以100%咁選擇做自己認為正確嘅事,香港唔會搞成今日咁樣,而家係2022年,醒下,廿幾年前都只不過係「願我可」…我都想可以選擇淨係做自己認為正確嘅事,但結果係點?唔通近年香港仲唔夠幫你知道現實係點樣,你做咗咁多年人 應該比我更明白「願我可」依個故仔。
反完又撐返真係連登傳統黎
咁咪係囉,連登仔仲好意思笑啲新移民
你個答法同你對住差佬答自己唔反對港獨有咩分別
阿叔咁嘅年紀小學雞咁嘅思想
返過工都唔會答啲鳩嘅答案
你不如話寧願佢奶盡,或者希望佢企硬
你個聲明真係on9到好撚好笑
點解佢要捍衛
佢有話過要捍衛?
係 演唱會佢親口講 我睇咗咁多年
唔洗幫佢洗白喇,佢就係一個人渣
一個支持中共種族滅絕既人渣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞