唔係話咩 但Eason其實都真係算係咁

492 回覆
1916 Like 1069 Dislike
eason無出大陸節目
下 你而家先話佢算係咁?
我由超人迪加開始聽
2019年燒撚哂佢d碟
一定要杯葛佢 杯到佢喊撚住話自己係黃新疆迅
中國好聲音幾百萬一集個陣你訓撚咗?
而家興指導後輩,先有張敬軒後有古巨基
「強敵」古巨基出番黎,下一個應該到Eason 出黎吧
個問題係軒叔3年冇返大陸,2022年個演唱會仲請埋藍奕邦、rubber band做嘉賓
咁你eason單新疆棉係上年發生,宜家都冇明確表態,做啲取態比較黃嘅嘢吖嘛,你明唔明個分別呀?
你最叻咪攞2016、2019年嘅言論,推翻2022年嘅軒叔囉。咁軒叔以前反國教,撐佔中嗰啲又唔計嘅。
跟住就攞3年冇返大陸嘅軒叔,同呢幾年keep住賺大陸錢嘅陳奕迅、楊千嬅、容祖兒比,問連登仔做乜雙重標準
goodest logic
個問題係軒叔3年冇返大陸,2022年個演唱會仲請埋藍奕邦、rubber band做嘉賓
咁你eason單新疆棉係上年發生,宜家都冇明確表態,做啲取態比較黃嘅嘢吖嘛,你明唔明個分別呀?
你最叻咪攞2016、2019年嘅言論,推翻2022年嘅軒叔囉。咁軒叔以前反國教,撐佔中嗰啲又唔計嘅。
跟住就攞3年冇返大陸嘅軒叔,同呢幾年keep住賺大陸錢嘅陳奕迅、楊千嬅、容祖兒比,問連登仔做乜雙重標準
goodest logic
佢住左香港差唔多二十年。仲新你老母移民啊。
你交稅有冇佢多啊。對香港社會有貢獻既人你憑乜撚歧視佢?
睇完你講覺得啲成日講雙標嗰啲撚樣先最撚雙標
你條撚樣咪表表姐囉
又突個閪頭出黎
軒同Eason都唔應該反,Eason係有翻大陸搵錢,但佢都有對本土做過大把貢獻 不下於軒,中環摩天輪 日出日落慈善騷都係,同佢過去十幾年喺台灣樂壇做過唔少嘢,拎過幾次金曲獎,咁都已經係將本土文化輸出。
*者
所以我冇反過eason
好明白佢身不由己
乜有人用槍指住楊千嬅林二汶容祖兒twins 叫佢地上去中國搵食?咪撚戇鳩啦想搵呢條水唔洗叫都會上啦
新疆迅都咁多打手
冇撚野啊?
依家係唔中意佢奶咩
佢早成十幾年前已經開始奶啦
依家反佢係因為佢柒啊
知唔知咩叫柒啊屌你老母
Eason 自己算比較偏向黃,佢自己都揀黃店去!親眼見到!
2012年,唐恬在29歲時被確診為鼻咽癌三期。幸運的是,唐恬通過積極治療得以康復。九年後,唐恬也實現了為陳奕迅寫歌的願望。

陳奕迅當年鼓勵人地答應幫佢唱首歌
唐恬病好就寫出黎,一寫出黎就幫佢唱,咁又係藍
連登仔又贏 好野
2019年發生過咩事啊,風起雲湧之際,10月1同祖國講生日快樂係咩意味?呢d就真係表態啦,仲好意思話陳奕迅無表態,做d比較黃嘅野,以為自己邊撚個。仲好意思講撐佔中,之後返左大陸玩我是歌手

屌陳奕迅ok,但張敬軒d fans唔好佢條bar高到乜咁,張敬軒就低到跡近黃,拎藍奕邦做認證中國係一黨專政,post五星旗祝祖國生日快樂係咪認同緊共產黨管治?新疆嘅事係近年先開始?一早對維族人做緊野啦。
唔洗同佢哋講咁多14年,16年,19年啦。淨係問佢哋點解呢兩年eason明明攞過紅館期都cancel唔開演唱會?無自由行吖嘛,不屑淨係開比香港人睇囉。巿場定位已經好明顯,香港臣粉重喺度自high佢呢排少上去做嘢。
2019年個祖國生日快樂,佢俾人屌到潛咗成年水,成個2020年冇派歌呀,哥仔你瞓咗呀?起碼佢出咗個story話自己抵屌,又有喺IG回應過啲post。唔係話啲人對張敬軒特別寬容,係佢承受過嘅嘢,你班盲毛睇唔到。人哋係唔再返大陸,多啲幫香港嚟挽回自己形象。咁新疆棉後eason具體做咗啲乜挽救佢喺香港人心目中嘅形象?
同埋講緊係eason個新疆棉單嘢係近年,你是咪理解有問題呀?咁請問2019年之後張敬軒有冇出過國慶post回歸post?我唔睇佢哋近年嘅表現,咁我睇湯家驊是咪睇番公民黨個佢呀?

根本由頭到尾對eason個標準先係最鬆,運動前期謝安琪張敬軒冇出聲已經俾人開post屌,eason根本冇人要求佢出聲,因為佢從來都冇乜政治表態。係佢定佢間唱片公司因為新疆棉同adidas割蓆,啲人先發現原來eason都係要奶,先至對佢失望咋。你搞清楚先啦。
點解我次次覆嗰條友都唔記得direct reply返佢
老實講 支持新疆種族滅絕+奴隸嚴重過藍屍支持警察好多 後者都可以話係laq and order (前提扮睇唔到中共殺咗咁多示威者)

佢本身外國讀書 英文native 點會唔知支持genocide喺道德上冇得解釋
新疆鎮壓好多年前已經係國際議題 香港 、世界各地都好多關注。。
今年6月

點解jeremy講浮尸就會俾人叫尸兄 張敬軒講設备就唔使俾人叫备哥?
https://lih.kg/3036996
其實佢個聲明得一句「堅決抵制污名中國的行為。」
基本上係萬能key,無話支持啲咩
新疆棉之前 Eason都算係帶緊林家謙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞