唔係話咩 但Eason其實都真係算係咁

492 回覆
1916 Like 1069 Dislike
又幫人諗借口, 真係咩時期都有呢D戇鳩仔
係咁既喇 香港d人從來都唔鍾意實力歌手
明明做同樣嘢 Mirror 姜逼佢地就係黃
ok啊 尊重你睇法
我由頭到尾都冇逼任何人一定要認同佢
佢新疆棉之後我都unfol咗佢兼一段時間冇聽
如果好似你咁自己諗清楚之後唔再撐佢係自己選擇
只係有時見到d太極端嘅comment我都會忍唔住講翻自己睇到嘅嘢姐
支持種族滅絕
起碼佢做緊嘅嘢都叫做係宣揚緊共產黨唔鍾意嘅廣東話

唔會開口埋口都講/唱匪語

今時今日唔奶都算係咁,冇得要求咁多
唔明點解淨係對佢可以咁寬容
不嬲龍門任搬鍾意個陣咪話公司逼佢
唔鍾意個陣:公司點會逼到佢
鍾意個啲就幫佢搵理由
唔鍾意個啲就食個包都奶共
垃圾PR唔好同佢洗白!
你死全家全家截肢!
真,坐緊既手足見到都心鳩酸成班奴性重到,自動幫主人洗白,d底線愈set愈低

樓主:咁佢真係一代歌王吖嘛
黃絲決定左mirror係黃 老野=藍
陀飛輪
絕大部份人做決定背後都有原因嫁啦
估吓人地背後既原因都唔撚比
真係好鐘意唱歌呀獲獲都忘記歌詞HEA唱
佢係大中華膠
中國身份認同
但係會屌中共
倒果為因你都算好野
老豆直頭黨幹部都唔係藍
你咩地 無反過
屌你老母,五毛/PR又出嚟洗白,block鳩你
睇嚟你係明知被綠帽只要唔認都可以忍果type嚟
因為呢單嘢唔係eason/佢公司一個可以決定嘅事,當時成個支那嘅大環境就係文革咁
微博熱搜基上本上係XXX解約XXX,一連幾十個熱搜都係
班小粉紅會list晒所有新疆棉品牌有咩代言人未解約擺上網公審
班fans會湧入官方微博喊驚咁話公司幾時先識郁,唔好陷佢偶像於不義
甚至有歧視鏈頭一日解約嘅人會畀人點名讚揚,遲兩日先解約嘅人畀人屌話不情不願
過兩日演化埋鬥快代言中國品牌,連代言字眼都順便屌柒外國品牌有幾差
嗰種個風氣跟本不得不跪,唔係普通forward圖嗰種level嘅表忠

老實講eason個聲明好官方好輕描淡寫,無咩情緒字眼
你睇支那其他藝人嘅解約聲明,好多好撚搶口嘅支共外交戰狼式用語

識真到依家我都唔明eason錯咩
呢件事上有得揀咩
佢又唔係走去代言支持新疆棉嘅品牌,佢只係同反對新疆棉嘅公司解約,只係好自保嘅行為,何來大家講到佢支持大屠殺集中營?
解約仲大罪過走去代言紅店嘅藝人?
單春狗乜都唔理
最緊要有得stone
唔俾兩個都藍嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞