林二汶忠實粉絲千字長文 盡訴偶像變臉經過

1001 回覆
2904 Like 76 Dislike
可唔可以講多啲
睇嚟佢哋成家都忽咗
好明顯唔關宗教事啦
呃錢機構
收皮啦on9
而家呢個時代
好多人都會變黎變去啦
今次變節係19,係二汶
下次可能係第二個

總之一個人未變,我唔會assume 佢會變而唔支持佢
如果唔係個風氣好撚弊
抱住呢個心態,就咩人都信唔過,驚炒車吖嘛,你驚呢頭撐完嗰頭佢變吖嘛
咁咪做旁觀者,個個都唔撐咪唔會抄車囉,邊個炒就出黎笑下人,扮一早睇透

我就唔會咁嘅
我冇時光機
表面黎睇出最後的信仰嗰時嘅二汶,的確係值得支持
有follow ig

林一峰疫情後繼續旅居唔同國家

應該都無點理過親人
竟然睇晒
唔係佢fans都對佢失望咗
完全feel到身為忠粉有幾傷
依家重點唔係政見
依家係要佢從邪教中拉返出嚟
真心唔想佢做音樂嘅錢比條神棍呃9晒
睇得出 係真感情先寫得出嘅信
信中雖無粗言穢語 但用字異常狠辣
果種失望之感顯而易見
值得幫推(差唔多睇晒)
Les邊有可能有得玩大陸show
香港人有冇咁空虛寂寞
要靠信19教嚟心靈寄托
得閒搵d野學下好過啦
佢個宗教做乜撚
連登最多呢類人

我稱之為犬儒主義者

咩人都唔信

連自己另一半老豆老母都信唔過
真係 篇文其實好好野 仲要係真人真事(?)
佢阿哥左去邊 好似好多年無聽過呢個名, 明明以前都叫紅過下
未必係連登仔嘅
不過人各有志 可能佢覺得係呢度搵唔到錢咪北上發展
條友又真係冇明確話自己黃 佢啲黃fans失望唔係因為條友 係失望在自己一路都表錯情啫
當年仲同MLA 出碟
少爺占應該都好hurt
寫得幾好 果然係讀中文

//直到2018年,天堂要搞場好似Clockenflap咁既音樂節,阿妹上左去做headliner。//

呢段睇到哭撚咗

btw 致佢第一男fans, 你預最後都係失望而回啦
佢只係會令你再一次又一次咁失望
一個人消沉嗰陣時候,宗教真係可以幫到佢。
我相信你真係好鍾意二汶,你懷疑佢信左神棍,你可以試私下同佢講,唔需要公開,我覺得佢都當過你係朋友。
你會因為一個你好鍾意嘅人同你政見唔同而失望,傷心,以前我都會。我明白你感受。但E三年,我學會尊重同我唔同想法嘅人。友誼至上。
希望以後你開開心心

我唔係二汶fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞