林二汶忠實粉絲千字長文 盡訴偶像變臉經過

1001 回覆
2904 Like 76 Dislike
相對主義
本身諗住飛嚟睇,睇下睇下就睇晒成篇

佢呢啲就真係fans,欣賞佢做到「追星要理智,唔係一味盲撐」

不過事主睇開啲啦,佢洗濕咗隻腳,返唔到轉頭架啦
超級同意

然後自行創作一堆符咒符水和合性交轉運出黎
所以我覺得佢最對唔住既係林夕,傷透林夕心

佢完全配得上偽人呢個名
你覺得中肯,我覺得好多個人情緒都出於自己幻想,幻想lam2擺政治好前,幻想lam2係個會將政治同價值觀放同一天秤 去秤嘅人,
至於回塘同信教,其實歷史上有咩明星唔回塘........信教都只係同一時期啫,又或者佢真係唱得唔好,如果lam2無「奶共」,其實 fans仍然會照單全收,所以問題仍然係政治
一句事實陳述「對曾健超拳打腳踢」都包容唔到嘅電視台
林一峰都似係呢個乜鬼玄武財神殿嗰面條水ga la
佢同個aileen chiu又fd
跟住又話咩自己床頭擺本莊子哲學
如果真係有追開二汶睇開佢live,就寫得出個每次show嘅bug位, 我好認同〈仙樂飄飄處處聞〉 成日用嚟帶氣氛帶到爛,然而有其他歌都用得著,點解要用到爛?

睇一個Xjapan入邪教變到面目全非都夠
唔想睇多個歌手變到面目全非
可能中左個邪教係我地,比一首最後的信仰當左信仰,都覺得自己on9

題外話:
點解煙鏟可以keep到把聲唔變煙鏟?
應該係透過一峰 乘虛而入啦
咁莊子又唔關事嘅,理論上
我都有睇莊子

暫時無證據顯示個阿哥有參與
知唔知情我估可能知情
點解煙鏟可以keep到把聲唔變煙鏟?
1天生麗質
2吸煙助時有做其他野養聲
3有自制吸煙量
話唔定兩兄妹佢都一早識,暫時未知
但佢就係指:你覺得係「邪教」,二汶可能唔覺得係。

即係嗰位巴打覺得所有嘢都唔好理人咁多,唔好強加自己諗法落去,但我唔太認同,如果永遠都保持距離,人就會永遠都變得自私同自我
好多人好好奇點解條林二汶會變成咁,原來係宗教原因
睇埋fans篇文,本身林二汶份人對時事、社會公義冇Ellen咁上心,加上個人正值低潮,就⋯⋯

賤種有樣睇,擺明心術唔多正
仲要食到滿肚腸肥大家知啲香油錢去咗邊啦?
Too long but read
呢篇野好真心
給一個曾經愛過,現在完全絕望既人
呢篇文好多內容都係講音樂
咁依家個粉絲覺得偶像音樂做唔好 唱歌唱唔好 所以覺得失望 咁都唔算淨係想將自己嗰套強加係人哋身上嘅 呢位粉絲真係愛佢嘅音樂嘛
感受到佢果種心痛
你條L樣肯能定冇睇曬係度尻up。屌你老母
睇返佢d post
贊成似兩兄妹都早於18年或以前就識
不過同阿哥熟d 咁
Ok
唔識字就躝啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞