林二汶忠實粉絲千字長文 盡訴偶像變臉經過

1001 回覆
2904 Like 76 Dislike
忽然想focus探討下呢個邪教
入面啲念經片勁撚心寒
成年冇睇過D幾千字既文,
我唔明點解會好有FEEL 有D眼濕
但我估好多人都有呢種FEEL

可能二汶可以代入既野有好多
包括你既家人, 親戚, 朋友, 戀人, 偶像, 社會, 乃至世界
創價其實大把人討論過,一google就有
而且未知同條神棍嘅關係係點
唔知係佢入埋神棍個so-called 佛堂
定只係有份參與個佛堂活動
識唔識字 佢意思係佢條女好黃 但林二汶唔太involve
因為怕炒車而無立場嘅人真係好撚垃圾
想搵錢都應該做好音樂吧?
個 fans 唔只係因為政治取態
最大批評係源自林二做音樂嘅態度都有問題,越做越差
又咁講 作為一個粉絲對藝人嘅expectation 可能佢自己模糊左,可能佢地感情好深,但好似同初戀情人結婚一樣,唔會永遠係當初果個樣,如果你覺得佢唔適合或者令你失望,彌補過後冇辦法,咁就請你離婚。調返轉佢要一直滿足你嘅expectation,可能佢都好辛苦,人大咗遇到唔同事自然會變

明白你會傷心失望,但係世界就係咁殘酷,親如你屋企人都唔會永遠一樣

利申:對呢條友冇乜好感,唔係粉絲、hater
你竟然click入去
我連聽都唔想聽
臨訓諗住求其搵啲野睇
點知睇到呢篇野
唔覺唔覺就睇曬

作為外人都感受呢位fans愛之深
可惜嘅係我好撚肯定條8婆睇到呢篇文都唔會回頭
個教主有咗
佢音樂學校d學生係小朋友 d家長仲會唔會繼續上…
見到50萬 views 咪睇下
同意
一開始其實唔係一面倒屌
大部分人都冇屌/唔多理

後尾越整越核突先變成一面倒屌
anyways總之就係
至少個阿哥應該知情,
既然佢自己個朋友都有份參與啲神棍活動(未知扮演咩角色)
唔明點解佢facebook咁樣樣都仲有人拜佢為師
應該一睇就知神棍啦
賭馬證道,納須彌於馬票嘅嘢
我哋唔識架喇
比比烏有fans
幾在意一個人先寫到咁多野出黎
咁聖公會夠奶到出汁

港共80至90年代做咗好多野收編大型宗教組織

至於睇神棍
要睇果個宗教係咩分枝,仲有做咗乜野
呢個擺明係神棍分枝

人地台灣拜財神只係當黃大仙咁拜
唔會有條友自稱咩師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞