林二汶忠實粉絲千字長文 盡訴偶像變臉經過

1001 回覆
2904 Like 76 Dislike
呢個要推
好恐怖
Btw近排睇咗啲講邪教洗腦片,雖然好難相信但真係有好多人失足而不自知
自己so far生活過得去亦無咩開心唔開心嘅事發生,所以唔係好明點解啲人會沉迷宗教,但如果有一日發生咩事break down咗,可能都會被呢啲人乘虛而入,人真係好脆弱
我都覺得係 咩財神爺,聽個名都覺得好著重金錢物質,所以二汶先會想返大陸搵真銀。

有邊個唔想有錢?但你對得住一直以來支持你既人嗎?

同埋我想講,搵錢都搵得醒目d啦
係囉,二汶做乜撚嘢呀,佢唔似咁無知on9喎,原來19年已經信
我真係可以因為咁而放過你。呢個係我比你既特權
人地要你放過?
打完冇打冷震?
人形豬係柒
證明基督教正常好多,Sammi軒仔人版
Sorry 就係好撚公平囉 其實把尺

其實fans外既人係好清楚 亦講咗n次
supper一開始,只係俾一堆人屌
唔係大眾 全世界咁屌
屌嘅係19年佢哋唔見影
但同時期開大陸concert
咁有屌錯咩? 跟住再之後係佢地自己柒
再上埋tvb,全世界 所謂香港人 大眾
先正式開始屌佢地

其實真正既原因係因為上晒tvb
同開心大綜藝嗰啲 先俾人憎
咁香港人幾時有屌錯過同屈佢地啲咩?

係啲fans先會不時就死出嚟
想講到係香港人一開始個個鬥黃之類 搞走佢地
煩撚到閪咁 根本就唔係
真係死唔撚斷氣
永遠隔一排見冇人想打長文反駁
就會死返出嚟改歷史
我太八卦

睇下睇下

我懷疑一峰可能識得個朋友係創價學會既人(某個日本比較出名嘅邪教/異端,高登連登都有舊po討論過,想知自己Google )

呢個人又有參與神棍道教佛堂嘅活動

睇到個post

呢條友同創價有關
呢個都推
創價好似日本幾大,唔算正教,但又未到有好怪嘅人
佢話阿妹過身之後一直recover唔到
係呢個神棍打救佢
但都係異端教派
未去到邪教,但啲教義都係受扭曲(例如會淨係信某部經)

最重要嘅係,佢同神棍佛堂活動有關
唔係係純粹出席,定入埋神棍個教
公平 Mirror 6月返大陸做演唱會嘉賓就得?
Supper開已經scheduled嘅演唱會就唔得?

6月一早大把風氣屌Supper縮 攞佢地鬥黃
但同時亦有小部份人幫佢哋平反
唔多咁解

去到後期佢地基本上做咩都比人屌
所以咪先順水推舟淪落到同修哥唱歌 做契仔
唱埋唱好大灣區

如果把尺公平 十二港人就唔會不死人咁做咩都有pop子呢類人Spin 唱獅子山下都係被迫
Supper表面上縮都比人屌到十惡不赦咁
仲有我唔係Supper Fans
俾啲耐性就ok
*唔係純
咁嘅德行都可以教人修行
搭車個陣,你當時既伴侶終於有機會發言,佢問我上年有冇出去,又問我咁你認唔認同某某既言論同行為?雖然我微醺,但我諗因為我份人天生好敏感,我留意到你冇咁engage in呢個topic,但我講野既時候,你同你既伴侶係一樣咁認真聽我既說話。

你當時既伴侶當時好像審犯咁,哈哈,不過佢問完一大輪,佢好似好滿意我既答案。

講笑洗乜特登寫呢段?
你覺得個fans係想表達佢伴侶好黃?
定覺得比人政審呢件事好fun?
明顯講緊雖然大家立場唔係100%一樣
但佢同伴侶都有認真聽
仲好似審犯咁問到佢哋滿意為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞