[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#92 誤中1001係咪要開post

1001 回覆
3 Like 6 Dislike

Madvr 更銳利 更少躁點 更少雜訊
我用game mode 睇都已經覺得好好
睇片我都冇乜點試過
ergotron hx加個300x200 adapter已經應付到C2
HX 一定夠啦
呢度有人用LX都得,HX安心啦
有重量限制喎,睇清楚好

42 c2 9.x kg only
拎走個keyboard 擺32吋下面
想問下c2一般房用,成直角側面就係一排窗的話,反光會唔會好勁
鏡面用唔到的話只可以等pg42uq, 敗家之眼肯定又貴
LX同HX 都唔係上下關係2條product line
負重範圍冇重疊
lx handle到但hx會撳唔低
有窗簾咪得
pg42uq聲稱會光d
但mon少好多野玩 冇影像chip 又鎖setting
點睇隻LG 32GQ950?
有review 未?
過萬冇mini led 完全唔值
竟然係無mini LED ...
咪即係我呢啲,加窗簾或者貼玻璃隔熱膜
差唔多
我要貼住窗邊牆放, 窗闊多一倍
日頭有風又唔想落窗簾
我嗰度就冇得揀,中午至下晝曬到正一正
貴啲嗰款反而㩒唔低
多謝巴打提點,冇用HX所以鳩噏咗,自

LX: * Weight Capacity: 7 to 25 lbs (3.2 to 11.3 kg). With monitors greater than 20 lbs (9.1 kg) in weight, the vertical range of motion may be reduced up to 4.5" (11 cm) for a total height range of 8.5" (22 cm)
Tilt Range: 70° backward, 5° forward

HX: HX Desk Monitor Arm with HD Pivot-Wide curved displays 6–12′′ (15,2–30,4 cm) deep and weighing 28–42 lbs (12,7–19,1 kg) like the Samsung® Odyssey G9 Gaming Monitor;
HX Desk Monitor Arm-20–42 lbs (9,1–19,1 kg)
盲眼 咁近
咁應該係買LX
C2對HX嚟講太輕
年尾有5ms Fast IPS 4k 160Hz mini LED 576分區
(現時除咗LG nano IPS之外全部都慢IPS, 所以叫人唔好買) innolux都會出4k 144Hz, 19年嗰陣吹到10000分區,我諗到時都係得1000個左右

2k 360Hz應該9月就買到<-呢塊會係市面上最快嘅IPS
係咪得我會200%
仲未追到ipad pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞