[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#92 誤中1001係咪要開post

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
用集運/轉運冇得退稅蝕死,通常唔寄外國/件嘢輕+細+數量多先用集運
7000幾¥ shipping算平,用集運分分鐘都唔止呢個價
收到,唔該哂,未試過係日馬買野

佢list 個價錢係咪未扣税?
同埋係咪黎到香港換條平時desktop 啲三腳cable就okay?

唔該哂!
Checkout嗰陣先睇到扣稅價錢,power cable用返舊mon/電腦嗰條就得,基本上全部mon/電腦火牛都係100v-240v
想問下呢部有咩優勢? 執下相睇下youtube咁
之後係咪換過條就冇事?定換插曹就搞掂?
舊線換槽搞掂
新線+adapter 一次就成功
睇上面日馬DELL MON幾吸引,但送到黎如果有咩問題 搞退貨換貨麻唔麻煩
價錢,如果你專業執相就買u2723q好啲(100% Rec 709, 100% sRGB, 98% DCI-P3) ~$4200
u2722qc得99% sRGB, 色準麻麻哋
退換貨運費要你自己墊,日本嗰邊收到會退返原本貨品嘅錢+運費+退貨嘅運費,不過dell可以加錢買pro support再保固轉移,有問題直接搵香港dell就得, 但係amazon jp嗰隻u2723qx嚟,香港得u2723qe賣,雖然2隻model只不過差條線,香港呢邊有機會唔幫你整,最好打電話去dell問清楚
香港買s2722qc最平都要3400,俾我揀我會喺日本買,lcd mon好少會壞,除咗驚送到過嚟碎咗都冇咩好驚,因為dell個包裝好”環保”(alienware除外)
等埋sony隻m9睇吓買dell定點
M9差唔多一雞嘢,夠位唔考慮佢了
得27"
本身想搵32”
但係32無啱心水
我都係, 隻隻都麻麻地 過萬蚊唔值
M32u 個spec 同價錢都ok, 但 聯強保+giga qc 就萛鳩數
真 同你一樣
唯有望吓27”頂住先
好神奇 今日插條Verbatim hdmi 2.1 較返120HZ又無左閃爍
C2係咪真係識自我修復
CL巴部C2自我修復咗條黑線
D廠成日係到吹AI技術 原來咁堅的
本身用緊32"2k mon, 用唔返細mon 啦
成日都有乞兒post自己d referral link水人買水貨
不過頭先我重開左另一個mon佢又閃返 當我無講過
之後好似發現係個g sync問題 關左就無閃 開返佢又閃...
有冇更新gpu driver

G sync compatible 好似要driver 對指定型號mon/tv支撐的
原來未有driver support c2

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞