[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#92 誤中1001係咪要開post

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
所以你都照訂36mm?
我睇吓罪大乜料先決定,而家用緊laptop 2060maxQ打機
4k 144hz 除左罪大係咪咩牌子都係一樣?
雖然就咁睇唔覺, 但用新舊MON玩D反應test試左好多下後, 真係有約70ms分別, 而個MON又真係玩GAME用 (例如個輸入時間係200ms內, 而因為個MON少左1/3時間反應)

如果條 HDMI線, 用靚D定咋D, 長D短D, 會唔會減低個DELAY?
或者部機揀唔靠HDMI/mon output audio, 咁會唔會send/process少左audio data野, 減低個DELAY?
咩model
新罪大加一 我都打算訂西德換台

我用咗呢張枱+ Amazon mount 好多年,2cm夾板完全冇問題

張枱未執好,因為個Amazon mount冇得再升高啲,隻新嘅中置喇叭會遮住C2下面少少,要用住隻舊中置先
請問夾板係用乜物料做?
我用宜家垃圾木碎料都係2cm承緊9kg連架一年左右彎咗少少,再之前用垃圾木碎加紙皮夾層3cm承8kg直情爆咗
淨係知道係大陸夾板,用咗10幾年
VX2722-4K-OLED
27ep950
C2真係好L癲

煙花/星空對lcd黎講係worst case
LG=nano ips
28”=innolux
其他幾乎都係友達mini led
sony m9會唔會7千埋到單?有啲文章了話成萬蚊
最好係 細心夾板+防火膠板面
等香港代理,到時水貨可能仲平
日本6算都9k幾
唔知其他地區
M9
154,000 円(税込)
6999RMB
US$899.99

香港一定最貴個果
無啦啦睇咩煙花
買完27gp95R先出m9
自己上mount?
易唔易搞
C2到手了加入邪教 做電腦螢幕真係一流
想請教帶咩Setting介紹 / 有咩要改

另外想問點檢查hdmi既資訊
用緊3080display zeskit maya hdmi2.1
係遊戲模式到見到得59hz
畫面都唔多順
windows解像度要set pc 先有4k120
原本得4k60
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞