[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#92 誤中1001係咪要開post

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
c2用電腦睇片都有方法補frame
點補我仲用緊svp補
不過有d麻煩
要用cru熄hdmi2.1 allm
再降低refresh rate先補到
另一個方法方便d
就係c2用smartshare 串流電腦影片 就可以直接補frame
英國送個耳機仲未有消息
試下咩效果先
想問c2 點解highlight 文字時畫面會變光?
想問下 DELL 隻 U2723QE 既顏色對唔對到mac book?工作需要隻相對岩色既moon 見到呢隻好多port 又有90w $5k好吸引
只能說色域接近
最好就用校色器cal返d色
我張枱深度得65
搞到我仲諗緊
有無人用LG隻5K2K ultra wide?
美森G8咁快無貨
Amazon支monitor arm 係咪同Ergontron LX一樣
清 成日聽你地講LX ARM 我想問下其實係咪Ergotron 我都想買C2 但你用緊邊隻model 我怕沉頭/唔smooth
Ergotron LX

用緊LX完全冇問題,不過無論LX/HX你都要買VESA adapter,我喺Amazon 買Vivo VESA
枱60 用緊c2
最後諗住日馬買s2722qc 仲有冇咩建議
Sony 隻 27 吋 4K 144Hz
邊度賣 5k ?
用緊amazon basics
張抬用唔到夾枱版就買咗wall mount
扭好條彈弓就唔會沉
42c2好輕得9kg
張枱2cm 加咗1cm 木板係個底,total 3cm
6cm 太誇張,LX最多食6cm 厚,唔好做傻事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞