[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#92 誤中1001係咪要開post

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
想買24" 144hz 玩FPS既Mon
Display card 2060super
1. Dell G2422HS
2. Acer Predator XB3
3. ASUS VG24VQ
邊款好d?定有其他選擇
請問一下c2我用緊底板內顯,見4096x2160 有得揀120hz 3840x2160得60hz 揀 點解咁奇怪
今日C2送到最後決定唔上臂,想出番塊VESA 300x 200,淘加運用咗130蚊,想50蚊+到付放,睇下有冇師兄有興趣

https://t.me/hksgfinancials

thanks! 係N卡果到轉極都無反應 之後係呢到轉120HZ就用到

上面D數據正唔正常?

用返3840x2160
否則16:9 content會錯比例
未必,sony街價應該係全世界最平
How much
因為水貨
講梗行貨
Amazon係同ergotron LX 一樣
M241HTN01.0 500+Hz + 96分區 AmLED
下年Q1出,應該賣到好貴
咁高hz 真係睇得出咩
睇你咩用途,普通玩下slow phase game,賽車game可能冇太大差別,玩hardcore fps game郁快少少就好明顯
桌面郁mouse都好明顯,當然部機跑唔到咁高FPS俾幾多Hz你都冇用,基本上唔係玩cs valorant呢類game唔使買到咁高,我個人認為240Hz都足夠絕大部份人用. 再上嘅話可能對top 0.x%嘅player先有必要. 不過以我嘅認知唔少top嘅player都大概知點樣去minimize latency. 之前我屎忽痕開個nvidia latency analyzer出嚟玩, optimize完啲setting開csgo 1000fps 成個system latency around 4-5ms. 講梗係mouse click>個mon display畫面嘅完整時間,所以喺咁嘅環境下,差0.x ms都已經好明顯. 因為呢0.xms好多時你會比你嘅敵人更早睇到對方,而top level 嘅game好多時就係贏呢0.xms,我覺得睇唔睇得出高同低refresh rate分別唔重要,重要嘅係對用嗰條友有冇幫助

我而家setup係9900k+1080ti,開dsr 4k玩valorant都有500+fps,下年如果有OLED 4k 240Hz一定買
Cls
接近一半亮度 熄abl 當mon用2年冇燒印

https://youtu.be/QqVwlMmL4mw
點set 12bit
首先轉返3840x2160
真心唔使錫住用
有印就 call 維修,唔整就直接換機,而家儲定錢就啱
終於有人講出嚟
巴打
中間個位係咪可以轉到75*75/100*100?
可能覺得畀錢一定係畀建議零售價掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞