[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#92 誤中1001係咪要開post

1001 回覆
3 Like 6 Dislike

所以我而家hdmi mode + cleartype off + mactray
Hdmi mode用cleartype好d喎
有無巴打可以推薦下2000$左右嘅文書Mon

係咪文書Mon其實買咩野都一樣

我會覺得你睇個mon外形鍾意就得
同埋需要有reading mode (低藍光 mode)
同埋高低教調教滿滿意
有冇VEGA架可加
有無話邊隻牌子防藍光好啲?...

我一日要望12個鐘以上嘅文字檔...覺得自己就來盲
冇研究過
你一係上youtube度搵下資料
office monitor
okay 唔該晒
想問32吋mon 4k 60Hz,主力用黎文書同睇戲睇youtube娛樂,budget 4000以內,有無咩推介?
個stand雖然慳位但真係好柒
用得耐曲mon用返直mon好似凸咗出嚟咁
小弟高清電影派
睇左個list見到up2718q好似出左有啲耐
想問下有啲咩靚仔啲既推介下
搵有low blue light (hardware solution)認證嘅mon
Same,用咗兩年34曲,42第一日睇落反曲到暈暈地,第二日先正常返啲
27B1U7903 有冇人知邊到可以入手
想問宜家用緊Samsung G9
想行dual mon
諗住收部平平地嘅60hz mon
會唔會影響refresh rate
定係要配番144hz以上?
定係副mon上144hz一定無問題?
你香港買幾錢
應該5599
想換21:9 34"mon
最好有thunderbolt 連接
主要都係文書
有咩高性價比推介
個架係好撚反智,較低個mon會前左,較高會遠左
焗你課多次金買vesa mount
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞