大家點睇 HONDA STEPWGN SPADA e:HEV

1001 回覆
16 Like 13 Dislike
我估蝗冠見stepwgn ehev大賣嘅話都會入返noah hybrid掛
唔洗整啦,有個小朋友係上面重嘈過出面,再加上班友都唔知會唔會拆爛。
Toyota原廠不思進取
Noah Hybrid仍然係用陳年1.8 98匹
唔肯用新款Dynamic Force 2.0
畀我都唔入啦
架stepwgn要九月先有得試揸
已經訂左...可能到時試渣都無,直接渣新車走
車機係咪日版大mon?
應該係準備轉款+廠都唔知幾時交到車寧願唔賣等新款
無日版咁大 但都唔算細
呢啲濕鳩網哂氣啦 行highway同行燈位已經唔同油耗 就從撚來都唔分開嚟俾數字
唔係 專左車機 用返普通喇叭
但有apple carplay
不過想要大mon+靚牌子喇叭要自己出面車房搵人搞
唔好咁惡住
大家討論吓啫
“The Jazz’s e:HEV powertrain can cover up to 26.3km per litre. I eked out around 21km/L just by driving “normally”, which is impressive.

In the Note e-POWER, on the other hand, I managed just over 19km per litre. A good result, but the Jazz was still more efficient.”

https://www.torque.com.sg/reviews/driving-music-honda-jazz-takes-on-the-nissan-note/
日版個大mon好似都係dealer option嚟
香港版應該用返9吋?
新stepwgn回歸初代其實好吸引
架仔設計嗰啲都好正(新stepwgn, civic, HR-V)
成個換
Sales話主要今次新原裝車機無繁中
局住要成個車機換出黎
大mon有啲型
唔好聽sales 9up啦
佢老細肯做嘢嘅原廠一定畀
死唔認Cut cost又瀨落原廠
機械結構上已經注定ehev同epower擅長嘅嘢唔同
成日行北大嶼定速100,ehev慳
成日市區行下停下,epower慳
都唔知有咩好拗
都可能係
我証youtube日本人介紹架車有講個車頭有大mon 仲要反應快
行貨張櫈好似無暖櫈?我諗住等到9月見到真係先買
揸住架GLC先
大mon gathers嘢嚟,冇繁中唔出奇
行版無暖櫈 不過我都覺唔駛用 反而凍櫈先緊要

行版係用返premium line 個17吋鈴
香港要暖櫈真係冇咩用
冷櫈有?
冷暖都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞