大家點睇 HONDA STEPWGN SPADA e:HEV

1001 回覆
16 Like 13 Dislike
海關個FRT system都未查到價, 部車仲有手續未完成, 點會咁快試車
原來是這樣
9吋原裝Honda connect?
11.4吋係日本gathers dealer option
陳列室裝緊係9吋果部,係咪係咁兒裝住先的?
唔係,原廠9吋係極限
Gathers大mon嗰部係本田子公司出嘅option嘢嚟
我見日本果面部部stepwgn都裝Gathers,以為係今代stepwgn標配黎。
所以大昌話大車機冇繁中可能真係堅料
好想訂車但又想睇車曬車評再比較咁
我睇左成半年,等到NOAH 同SPADA出左先訂車,NOAH唔洗講代理唔爭氣,返架乜都無GE車返黎,日產7人車都睇過下,坐係駕駛位到膠感好勁,不過佢裝備好夠,原裝360車CAM,電尾門,但係就係引擎無參與動力輸出,驚一死電池就跪係到,但而家都未聽過有試過。所以最後都係簡左honda,又用到電又用到引擎,評價唔太差就未試車都訂左架白色。
今次行stepwgn有無埋360 cam?
無,得後
其實eHEV都係得個6波巡航
如果驚一死電池都係跪喺到,咁eHEV其實都係一樣...
邊架混能死大電唔駛跪

Serena 我都鍾意 外型又好睇 尾門又好用 雖然好似無電尾 顏色又多選擇
三間設計都係有長有短啦 Nissan 三排收起後最窄
三排收納最好一定今代Noah
中排最舒服一定stepwgn
其實都好難揀
豐田因為代理關係先飛走佢
預定今年內換車 咁有新揀新 唯有揀stepwgn
Nissan 等極都唔轉款 唔知搞乜 本來想睇埋佢粒大電會唔會改大啲

外型: T N H
設備: N H T
尾門: N H T
中排 : H T N
三排收納 : T H N
2.4hydrid死大電都仲可以行油
https://youtu.be/6DX-LQISuIM
Noah 皇冠真心癲 完全唔肯入中7車hybrid
明明可以大賣都唔入
出面水貨新voxy包好啲嘅option要過40萬以上
九龍灣show room已經有睇得架車 但勁多人睇
睇fb留言就知勁多人有興趣,上一代水貨油電都大賣,今代行貨有油電應該個個都狗衝
不意外, 今時今日真係油耗行先
應該都係 巴打你係trade in埋車比大昌定點
冇,到時搵朋友放
同一部車, 如果你出去賣到5皮, 大昌肯用3皮同你收已經算你好彩
有錢到貪方便2皮都唔介意嘅話... 我諗你唔會買緊40萬樓下嘅車
本身揸緊GLC250 可能真係要搵人接先得
你之前渣咁好,換日本車怕唔怕唔慣,隔音,音響,關門隻感覺都唔同...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞