大家點睇 HONDA STEPWGN SPADA e:HEV

1001 回覆
16 Like 13 Dislike
班友出咩都屌㗎喇
個個反本田
總結:上一代永遠最靚不停loop
其實我覺得唔靚 係無發佈果時咁醜

利申: 已訂
本身睇相同片真係唔夠NOAH好睇,但見到實車果時就靚好多。同埋而家睇落方方正正係襟睇好多
睇返Spec, 新Stepwgn個尺寸已經超越晒同級車, 有成4830mm長
Serena, Noah呢D都係得4650mm咁上下長, 難怪個內籠真係闊落D
基本上部新Stepwgn已經設計到想取代Odyssey個位,
因為Odyssey都準備停產無新款
差唔多價錢黎講, 新Stepwgn又真係好抵玩
同埋ehev混能慳油到傻
38萬左右呢個價位真係屌打中7市場

睇落應該無咩對手
我等緊9月啲車媒講下咁
今次行貨中排好似個掛mon同獨立調溫冷氣無左?
同埋360鏡都無
因為Odyssey而家高不成低不就無人買所以停產,左軚mpv又覺得佢細右軚mpv又覺得佢貴
仲要odyssey 隔音好差
睇日本YT試車 16.9km/L

都真係唔錯
中排好似得返轉風量 無得轉溫度 日版premium line 係可以中排較溫度
掛芒梗係cut左啦
有啲可惜 中排較埋風速溫度更加high class!
岩岩轉登走左轉showroom 真車真係幾正
佢中排勁舒服 中排seat位闊左同厚左
第3排空間感都好好
係入第3排出入差少少
個中排真係同另外兩部唔同級數

係希望佢隔音做好少少 話哂車体都大左好多
幾個日本YouTuber試駕完話有odyssey級隔音
應該都好過上代少少
係就好了
真係取代Odyssey喇要, 仲要慳油, 暫時呢個價位好難輸
等睇埋新款Serena E-Power咩料先
左軚mpv正路揀美版Odyssey既, 兩款車黎
5米幾長, 超大型MPV
有人話而家Serena 已經加到382000 大昌你玩哂啦
啱啱樓上先有人話odyssey隔音好差
係呀 不過不嬲stepwgn仲差過odyssey 呢
台灣同大陸係日本版改左軚,北美地區係另一個世界
我見台灣有介紹美版啊,不過要同carnival, sienna比較,5米起既MPV
乜撚野NAOH
上代stepwgn 嘈到癲
Odyssey尾期款先肯搞個隔音問題
80系voxy咪又係嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞