大家點睇 HONDA STEPWGN SPADA e:HEV

1001 回覆
16 Like 13 Dislike
咁撚大架車6 L/100km 真係好吸引
有人話市區會仲慳油
因為市區塞車行電多咁
我港島區上落山頂唔得囉 點都7.幾L
今日車展有無人知有咩優惠呀?
請問同Kia Carnival 比較,比唔比較倒?

另請問有冇人知Toyota 2023 Sienna 香港會唔會3行?
兩野野黎wor
Carnival係超大型MPV, 5米2長
Stepwgn只可以講中型MPV, 4米8長
講舒適豪華, Carnival係好好多既, 始終佢既對手係L佛
但香港無得入柴油版7座, 汽油版3500cc超大食
長期坐滿人又唔介意牌費油耗都可以考慮下, 以佢既配備, 個價錢抵玩
Sienna就唔好唸, 好似得左軚版, 香港唔會有
謝謝你解答

我因為要8座(家庭需要,長期多人坐)
但見今次Honda Stepwgn 8座位係叫Air, 個引擎唔係Hybrid
所以唸緊點算好
(而家架Noah 應該捱唔到出年,所以要唸換車
韓仔車應該得Hyundai新出嗰部Custin係對位Stepwgn,
不過唔知香港代理會唔會入

長期8座又唔介意油耗係可以考慮Carnival既8座版既
基本上佢後排係闊到同中型MPV中排差唔多, 尾箱又係大到嚇死人
但5米2長既車就考你搵車場, 泊車技巧
香港係得Benz部V仔8座有佢咁長咁闊落, 不過價錢就差好遠
8座版Carnival先42萬, 隨時仲平過水貨Stepwgn
如果真係想要8座Stepwgn eHEV, 就要入水貨
日本係有8座版eHEV, 始終香港油費牌費貴
唔係追求後排好舒適既話, 入水貨8座版eHEV係好D既
Caddy同Transporter都有入7/8座版
有人改裝未
真係無留意Transporter香港原來有載客版
Caddy算係中型啦, 加埋個樣...
唔該

但請問油耗會大到點?
又係wor
我睇睇先
香港搵水貨車邊間比較好?
VW transporter 太貴啦!50萬

Caddy 我唔見香港有,請問係咪要水貨?
https://hyundaiupandcoming.com.hk/staria/mpv/tc/

Staria 幾有型,但點解仲係行汽油引擎,油耗L/11.1km
貨van版成日都見到
3500cc唔好唸喇, 入一次油行千幾蚊行得500km左右
問下有無車行會入8座hybird車啦, Voxy或者Stepwgn應該都可能有
見你FB有問車機, 決定轉邊部未?
我唸緊Peach A9X-RP8定Nakamichi NAM5960好...
部A9X都要成5300$, 知唔知NAM5960要幾錢?
500km應該唔得 預400到
Nakamichi 有水貨師兄話少少伏

Peach 我想試下實物先 13.3 係幾吸引

等多陣睇pioneer先

開放入境都受疫情影響?
下星期一到我拎車 想問下有無上門裝既車cam 好介紹?
你幾時比尾數? 我上星期6比尾數, 仲未叫我拎車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞