大家點睇 HONDA STEPWGN SPADA e:HEV

1001 回覆
16 Like 13 Dislike
車cam大家都係出去搵人裝??
我本身想搵3channel既cam, 但香港無咩選擇.
最後係Amazon買咗款Rove R3既Cam, 睇評價好似幾唔錯
但香港完全搵唔到, 無人賣呢款
上兩個星期買, Amazon free運費+平50$就即刻買咗
點知今個星期佢50%Off, 平咗成舊水usd
我買埋佢個hardware kit唸住自己裝埋長火, 上網睇咗D教學片好似唔難
希望唔會出事
我搵sales搞埋 而家都想後加長火了
長火唔怕過夜都扯住啲電嗎?
長火唔係即係水塘 平時開車就充夠 夜晚就放電俾個cam?
我都唔太清楚,所以問吓,指教下
請教
其本上駁長火有兩種,
一種係駁fuse箱,係車既細電拎電
另一種駁外置尿袋,而外置尿袋平時就駁車拎電
外置就好簡單,開車差電,熄車就供電比車cam,一般可以供到24-48小時
呢兩種駁法都會有個斷電系統
大部分都係調校到12V左右就斷電
只要細電電量得返12V就會停,唔會再供電
咁樣就唔會燒晒啲電開唔到車
但車cam專用外置尿袋就差唔多2千蚊
睇下你有無需要,我就駁fuse箱算
有斷電系統基本上問題不大,不過如果知自己長時間唔用車就最好熄咗車cam既parking mode,穩陣啲
學到嘢!多謝!
想請教各位師兄, 你哋全保係跟車行全保, 定係出面自己搵?
自己搵, 格下價, 睇下條款
應該點都平過車行報價
我40NCD佢全保報我9千幾, 我出面搵5千8左右
貴少少都係6千幾, 唔會9千幾先
巴打們,有無真實車評
油耗實際幾多?
有無乜缺點?
坐滿人夠唔夠力?

心大心細中
樓上爬下文有

1)99% 市區仲要上山落山 7.4L/100km
2) 請爬文 我出左
3)夠力過2000cc CVT好多 但梗係無alphard咁誇
坦白講, 呢兩條友嘅車評, 其實唔睇都無所謂.
成日扮講錯野, 例如講錯車名, 講錯數據等, 以為好好笑.
同埋睇得出佢地講嘅野好表面,
同其他車評相比, 呢兩條友明顯睇得出無花心機去做好條片,
最簡單兩條友講嘅大部份野都係跟稿讀嘅表面野,
唔似其他車評比較多真實感受.(雖然未必都係真, 但至少唔會太假太求其)
大昌行、皇冠森那美呢啲就出面搵啦

Benz BMW 我就叫你貴啲都出廠保
訂巳落
幾時有
12月中
都快哦
買外型好過RG 就得 🥲
落訂已經同你講實幾時有車交?
我之前要俾埋尾數再過一排先知幾時有車.
話11月尾會有批車到港
呢度好多盲撐
終於拎車了
爽唔爽? 快D換咗部垃圾車機佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞