大家點睇 HONDA STEPWGN SPADA e:HEV

1001 回覆
16 Like 13 Dislike
澳門價
2022 Stepwgn Spada e:HEV 首批預訂優惠價HKD368,800
知唔知今次行貨返spada ehev同日版premium line分別大唔大
聽講行貨無premium line
premium line 比普通SPADA係多左自動高光燈,360度車CAM,全皮座椅同全皮內飾,同埋有17吋拎。
不過行貨今次外觀望落同premium line 好似差唔多。
問左行貨
385k spada 無premium line
但同premium整到好似嘅option
車機要換返大昌自己果啲 因為無繁中
17鈴 咩安全sensor 氣袋照跟日版
最快頭水9月左右拎到車

問緊老婆意見
老婆有問過我比多啲啲去買水貨alphard會唔會更好更長遠
搞到我仲爭紮緊
顏色方面都係有齊5隻色 但無其他option可換可加
全部跟車package 咁買
要改要換要自己出面搵車房搞
跟返普通喇叭 同有apple carplay 機頭
果度差成10萬幾哦,同埋水貨新車返黎即換玻璃....真係好咩,alphard實好坐d啦
Stepwgn好似有力過Voxy好多,Voxy得90幾匹,馬力都係
咁honda車係出名比較運動d
今次豐田行貨架noah真係超齋,而家2022年都重係返架汽油S-G版,重要無追加電尾門腳踢側門。真係想賺到你盡,最少都返架混能S-Z版啦,到底買豐田行貨d人咩心態
兩款車啲設備差唔多,不過豐田果部有腳踏,方便老人家上落
係信仰,代理出兩氣袋照買,何況今次比夠你,仲唔謝主隆恩
咁水貨黎講,水貨stepwgn都可以追加腳踏ge
話齊料啲客會買唔起喎,屌你依家連option 都唔比加
正路買stepwgn就跟返大昌買行架啦
因為佢今次返埋eHEV option都唔算少
只係老婆話有2個小朋友
問我好無比多幾萬換架18/19 alphard咁
行貨乜都無腳踏都無 比個手柄你上車
買新車好過買2手啦,混能車又靜又有力,stepwgn今次都幾齊料,買2手車一陣有手尾跟比老婆屌死
只能夠講冇比較冇傷害,
隔音, 避震同油耗完全係兩個層次黎
Alphard個grade已經唔係家庭車係行政車
其實Honda已經講到明今次Stepwgn放大就係要食埋Odyssey/Elysion嘅位做旗艦MPV

但係除咗Size之外成架嘢都仲係好中低級feel

其實Honda近排搞乜, 呢兩三年好似出親新車都係柒嘅
我本身揸緊GLC
都好爭紮 宜家有2個小朋友 都好細個
預算都係40-45萬內咁
我都係有2個小朋友果陣轉揸呢d中型MPV.
好老實,駕駛感一般,踩油落去,有聲無畫面,隔音差。
不過小朋友就真係坐得舒服,上落方便,後面又放到摺既單車同戶外用品,有得有失,不過都無後悔。
等小朋友大d先再換返自己鐘意既車。
你最後轉左咩車呀?
Stepwgn eHEV真係勁慳油
但佢上代隔音同避震都唔係好得
之前轉左stepwgn RP3, 依家揸緊。
1月尾訂左Voxy hybrid水貨,但唔知等到幾時,原本話4月,跟住又話6月,依家無期,話無IC, 停產能中。
Stepwgn eHEV油耗有冇官方數據?
睇左行貨ehev 呢個價錢無必要買水啦
始終舊電有保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞