Top Gun Marverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區

1001 回覆
72 Like 10 Dislike
真係咁Maverick肯定內疚死
敵人咁先進有第五代戰機係唔係影射俄軍, 依家我覺得唔似俄軍, 不過架大直升機似俄軍
俄腳
炸已經有千幾幾千粒核彈
阻止製造核彈
最快嘅戰鬥機-蘇聯/俄佬:米格-25
去到Mach 2.8 左右
最快載人飛機唔計試驗機嘅話係SR-71,去到Mach 3.2
用番原汁原味開場 不得了
Su-57同mi-24都係真實存在既俄佬野
防空SA-3又係蘇聯制
根本擺明係俄軍

自己覺得F-14打得贏Su-57就吹大左
不過睇戲唔好駁嘴
睇得開心爽快就可以
Mi-24
烏克蘭跌唔少
*喺
唔知道,要問美國國防部
應該映射緊in development緊嘅SR-72
淨係知道劇組有搵到lockheed martin臭鼬工廠(suppost係佢哋去設計架SR-72)幫手設計同整劇入面嗰架嘢個模型
套劇用嗰隻模型好似仲嚇親支那搞到佢哋以為係真嘅
https://youtu.be/-YeklWRS_rc?t=208
咁頭先Mach 10好似太超乎現實
同套戲玩真實風格好唔夾
唔解唔試Mach 4咪算
佢d大頭好好la你唔會覺得好80s feel
dr strange d大頭就拍到好80s 90s feel仲要好突登咁
都唔係好超乎現實啫
可能而家就有架類似嘅試驗機喺AREA51
只係唔知會係載人定係無人機
烏克蘭夠打爆晒T90 su34 su35
唔係個個有晒三軍銜頭但future kings都有
睇完imax

2 刷 唸住睇4DX
點解要揸F18入去 唔揸F35
Mig 25 都試過 3.2
甩左以色列 F4
咪話GPS干擾
反而唔明點解backup crew都唔用
Maverick 同rooster係f14入面就黎俾敵機打落黎個陣,Mav 話“sorry goose〞我都以為會rip,即刻有d眼濕濕以為會悲劇重演
大家覺得會唔會有第3集
以為佢做緊巴斯光年
絲打路過表示好撚好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞