Top Gun Marverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區

1001 回覆
72 Like 10 Dislike
想問點解briefing 話F35唔可以做呢場任務,唔係好明
套野好睇在佢成套都係荷里活公式片
即係女人黑人+主角bug級光環+劇情好易估
但佢拍出黎令到你完全唔介意呢d位

女機師 黑人機師係呢套野完全唔乞人憎
你唔會覺得好odd或者係覺得佢左膠得好嘔心
呢一點本來係基本野黎 但你睇下近排ds2 d黑人同女人就知而家d戲連呢樣都做唔撚到

主角光環 比人咁撚樣擊落都唔死 rooster又唔洗死
本身件事係on9到仆街 但之後即刻接一場f14一打幾嘅戲即刻令你直接唔會再在意呢d唔合理嘅位

最後劇情 應該on9都知道主角會自己爆seed示範飛一次
但佢咁樣無啦啦硬爆入場就真係一早估撚到你都覺得好熱血好正

重有少少位就係佢完全冇一個100%乞人憎嘅角色
個長官同hangman最後都補返1個鏡頭幫手洗白 總之睇完覺得好完滿

利申冇睇第一集 但就正正因為咁覺得拍得好 佢令到你完全唔知咩事都自己推理到第一集發生左咩事 唔會完全唔知做乜鳩
最on9嘅係點解會有個四眼仔戴住眼鏡揸戰機,仲要10G重力副眼鏡都唔爛🤣
多人提既係k11同isquare
GPS 俾干擾
你諗住咁短時間內2刷
美軍好似係比戴眼鏡嘅揸戰機
睇完好感動
Talk to me goose
咩事

Btw 有留意開湯佬啲戲的話
佢mission impossible 都會用talk to me Benji
其實個mission f18唔洗空中加油有D唔合理。不過唔影響套戲

如果有興趣可以睇呢本小説。作者係前f18機師。有詳細講carrier air group運作。mission planning.

得伊朗有f14同俄佬裝備
俄佬同伊朗兩溝啦 伊朗都無su57 而且個核設施起雪山地帶
無問題 我信值得睇2次
何況有得睇大銀幕都係得而家 之後就算出串流4k 任睇 都唔會有而家呢個震撼既體驗
岩岩睇完2d

應該過一排2刷imax
我啱啱2刷完IMAX
一日睇兩次?
今朝同啱啱
啱啱睇完2d
都已經正到漏油
下個星期六睇imax

P.S 睇2d 既人記得揀Atmos 睇 唔會比iMax差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞