Top Gun Marverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區

1001 回覆
72 Like 10 Dislike
好有初鏈既感覺呀 好似有返心跳咁
同老豆睇完普通版,聽到Danger Zone想喊

想帶女朋友去睇多轉imax,係咪應該去k11?
第一集淨係出過兩次對白
一次係初頭係航空母艦比光頭佬鬧
Goose問佢係咪食咗penny
第二次就係酒吧
Goose老婆同charlie(女主)爆佢大鑊
講佢食過penny
所以嚴格嚟講冇出過場
不過咁都俾佢用得返個角色
第一集有提過呢個角色2次
唔知
另外有人估埋第三次提到既係 maverick 唱she lost that loving feeling 個時 同女主話衰過一次,有可能係衰係penny 身上
未必真係食過
都有唔同解說
不過我一睇就直覺咁諗
去到生離死別呢啲位
都可能想搵啲位賴下
話晒始終個pilot control係maverick
可能點都會諗係佢控制得唔好
不過我覺得呢個情節做得幾好
都令我代入幾心up
鵝仔應該唔係嬲佢害死佢老豆,而係TC抽起佢份report唔比佢揸戰機阻住佢畢業。
最後鵝仔遲左幾年先畢到業
有舊F14當然係影射伊朗
想問,開頭母艦第一鏡個架是否F35
可惜戲中舊女走樣太犀利冇得再做
好好睇, 完全無悶場
但佢有提啲支援係響雷伊泰灣(菲律賓)部署,計落應該都無特指一個國家啦
做戲姐,唔使咁在意個對家

對家地方有雪, 個行動係保護北約盟友, 有su 57
但係又有舊f14

唯一最唔似就係北泡
是旦啦 蛾咪蛾

今集女主角?
第一集背景係影射哩個

https://youtu.be/YpkYvPx9iEI
有active F14得番伊朗咋嘛,不過算啦睇得爽咪算囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞