Top Gun Marverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區

1001 回覆
72 Like 10 Dislike
第一集 講係 admiral daughter 但冇講年紀
冇提過年齡
伊朗9成出嚟抗議啦
十幾年前都抗議話戰狼300醜化波斯
辱伊
個女主呢加變左個肥婆 俾人笑
不過佢話預左 唔介意 ,無興趣打整容針取悅人地
好撚好睇 近年商業片之最
早排now on demand有第一集,依家唔知仲喺唔喺度
睇完 好正
但真係唔想TOM老
想佢係咁拍戲拍到我老
另外最後決戰兩架第五代戰機真係睇唔到係講邊款
不過有人話開頭試驗機係影射到依家依然係機密,純粹傳說中的SR72:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_Martin_SR-72
得湯佬仲可以keep到咁型
iceman出場個幕真係覺得湯佬好癲
睇到好感動
雞仔對maverick既心情,應該頂多係死就我老豆,贏就係你加少少強大到父子都無法觸及既大山,所以maverick條form佢會抗拒,佢會搵第2種方法,其實就係佢自卑覺得能力不足做唔到,唔願面對maverick

而maverick聽佢老母講block左雞仔伸請表,係一條導火線,俾藉口雞仔完全唔面對maverick

但maverick一直都對佢母子照顧有加,佢地甚至係情同父子的,所以感情好複雜

最後佢地通過左maverick個教條---dont think,無論戰鬥還是關系,唔去諗,只憑本能行動,突破左呢d其實只係細支末節既野,終於和好

成件事細膩流暢又完滿
嘩屌 好睇到
不過想問下
一開始架Mach 10 應該唔係真?
佢有上架機 但個速度係流?
應該假啦
過埋10馬赫
雷伊泰灣唔係射Tomahawk隻Cruiser艦名咩
現今最快嘅戰鬥機去到幾快可以??
9.8好似
話說你呢幅圖,CVN-76大約17年泊香港
嗰時我上過去參觀,hanger入面仲係咁掛

之後去到18年再嚟嗰時就改掛美國/香港旗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞