Top Gun Marverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區

1001 回覆
72 Like 10 Dislike
等二代神奇先生好彩唔係係DS2被人秒殺,反而拍左TopGun2
Hangman 搶戲 鐘意呢啲串柒柒但係有料
有無人睇完第一集先發現湯告魯斯原來可以咁靚仔
美軍海陸軍叫法差一級但制服insignia 一樣
海軍Lieutenant = 陸軍captain = 上尉 (兩劃)/ NATO OF-2
海軍 captain = 陸軍 major = 少校(大花)/ NATO OF-3

英國海軍叫法完全唔同
三粒花 陸軍captain = 海軍lieutenant
高三級 陸軍colonel = 海軍captain
第一集我最深刻係佢自信嘅眼神同笑容,即使當時佢未整靚棚牙
我覺得佢係戴aviator黑超最好睇嘅人
比湯佬食左了
仲要打疑似Su-57
真心respect 騰訊…遲下會唔會馬某某比人拉
馬某某而家都唔知係邊
香港有得睇好睇啦
明明係湯佬比佢食左
一直以為英美一場親戚,叫法會一樣
講起皇室其實佢地咁多隊都有rank同埋唔同人會跟唔同部隊學飛
William跟RAF飛sea king
Harry跟army air corps飛Apache
所以佢地著咩軍服都會跟返學飛個隊戴個隊嘅wings
好正有好幾幕為第一集致敬。一開給首主題曲聽到我出晒水揸26去返Topgun, 玩American football 個幾幕。

Rooster 同maverick 有幾幕睇到我眼濕濕
覺得Hangman外型好似Captain America
明智之舉
DS2唔好睇
同敵機揮手個幕笑咗
Netflix 美國有
不過要用VPN
啱睇完 真係勁好睇
搞到想買啲周邊留念
點解香港無
我覺得似barbie條仔Ken
開幕出字到Danger zone 個啲carrier scenes sequence 仲要一撚樣好好睇
Rooster 同goose 個樣真係幾似
全部機都係演員自己揸?
雖然話盡量都唔CG,但最後期F14一段睇得出有用到,何況美軍仲有無飛得既F14?
剛重溫返第一集, 女主角話男主角係one of the best pilots in the navy,
乜佢唔係空軍咩我由細到大都以為maverick係空軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞