Top Gun Marverick 壯志凌雲:獨行俠劇透討論區

1001 回覆
72 Like 10 Dislike
佢講得好快我唔敢肯定,但美軍唔會用外國地方做艦名啩
果陣都未知maverick降唔降落到,未敢放鬆飲咖啡

同埋vice admiral話晒都係88年topgun第一,實知maverick鍾意玩呢味
佢d鬚都白晒,想唔認老都唔得

啱啱搵完,Ticonderoga-class Cruiser 入面真係有隻船叫雷伊泰灣

Top Gun射Tomahawk入面嗰隻船,我印象中個外形exactly係Ticonderoga-class Cruiser嚟

題外話:隻船改雷伊泰灣做名嘅原因,可能係因為紀念二戰嘅雷伊泰灣海戰,呢個好似都係U.S Navy慣有嘅命名做法

所以應該唔係Ching咁話係菲律賓部署
佢mi6 個紅地氈已經見到佢啲鬚根白哂
條眉又淺色左 髮線又後左
知呢場海戰不過估唔到有命名,多謝巴打分享
想問下唔識軍事野岩唔岩睇?
有無巴打睇過其他version或者邊個戲院係正?
準備睇第二轉
唔洗識架 樓豬我都唔識的
可惜無得睇最強嘅空軍對決
聽啲veteran講話現實咁做會即時discharge
Penny個女幾正
母女丼
好正,載人版SR72
不孝子 帶老豆睇都唔睇imax
果3架5代機係su 57啦,外型,塗裝,同動作都跟俄佬軍演

其實劇組好識做啦,兩邊都討好
su 57俾人質疑既係佢個設計非常著重機動力,係一款好傾向dogfight 既戰機,但係5代機個標準係超視距打擊,機群聯動,同隱身,冇乜機會dogfight,甚至5代機一出已經被喻為dogfight既時代過去,傾向dogfight既su57俾人質疑隱身力同成本浪費左響機動力度,實際5代機領域方面個戰鬥成疑

而製作組set到個任務場景無效化左電子戰,焗住dogfight,顯得su 57好有利,又演出左夢幻般既動作,好似幫俄佬設計師兜su57個setup目的咁
唔知有無機會拍3
人地驚撚到吞口水
人地驚撚到吞口水
上面覆錯人shit
真心騰訊今次好有良心
第一次見大陸投資嘅戲可以咁
皮褸有返日本同青天白日旗
Iceman mav 唔係用QQ message
啲角色唔使飲怡寶水
唔會無啦啦有京東燈牌
打個敵國齋影射觀眾自己諗
PC得黎又唔會影響到個觀感
第一集都冇講明敵國名
仲要虛構一架唔存在嘅機出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞