[世界大戰]巴塞隆拿球迷討論區(203)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
你買機如果唔介意二手玩住入門先我介紹個地方你去買。
小白點睇vera lynn

我唔太識呢啲古代野架

聽古典聽現代就係唔聽100年前
小白有冇聽開jazz
小白點睇vera lynn

我唔太識呢啲古代野架

聽古典聽現代就係唔聽100年前
小白有冇聽開jazz

無呀,我都係聽古典同INDIE野多。

有無手足玩開呢味野?

買左幾隻碟未買機
ok computer 隻藍色reissue好靚

我仲有隻97年原版英版CD係度,但我依定都無機播。九十代年嘅碟想買返膠都係靠reissue,之前想係楊仔度見到massive attack隻甲蟲碟,都想買架喇,但太貴都係算。

原版

有無手足玩開呢味野?

買左幾隻碟未買機
ok computer 隻藍色reissue好靚

我仲有隻97年原版英版CD係度,但我依定都無機播。九十代年嘅碟想買返膠都係靠reissue,之前想係楊仔度見到massive attack隻甲蟲碟,都想買架喇,但太貴都係算。

原版

YES,果陣係信和地庫買嘅,飲住紅酒傾Japan果檔,唔知依家執柒左未。

嚴重潔癖 二手不了
indie post啲巴打話tn 300幾好
好似都唔係好貴

嚴重潔癖 二手不了
indie post啲巴打話tn 300幾好
好似都唔係好貴

好多靚機都係得二手,你買新機啦咁。
小白點睇 'Rule, Britannia!'

妖,我識天佑女皇架之嘛。

小白可唔可以示範分析原本首詩

呢啲詩唔使分析,無乜野睇,你想學嘅話我建議試下John Keats首to autumn,一google就大把,如果你夠認真,你大概會知「好詩」會有乜輪廓。
https://www.nytimes.com/interactive/2017/06/09/movies/the-25-best-films-of-the-21st-century.html

好多人講楊德昌,有無熟電影嘅手足講下佢有乜獨到之處令佢有依家嘅名氣。

呢啲詩唔使分析,無乜野睇,你想學嘅話我建議試下John Keats首to autumn,一google就大把,如果你夠認真,你大概會知「好詩」會有乜輪廓。

今晚睇下先

今晚睇下先

呢首好野嚟架,無睇過聖經同古希臘文學訓練讀起嚟都完全唔隔。
小白點睇jeremy corbyn最鍾意首the masque of anarchy
小白點睇jeremy corbyn最鍾意首the masque of anarchy

雪萊我讀好少架咋,英詩嚟講我後少少熟啲,同埋真係靠自己睇,介紹多一篇文比你,Joseph Brodsky嘅''less than one''入面有篇長文係分析W.U.Auden嘅'SEPTEMBER 1, 1939',你呢啲名家學仲好啦。

雪萊我讀好少架咋,英詩嚟講我後少少熟啲,同埋真係靠自己睇,介紹多一篇文比你,Joseph Brodsky嘅''less than one''入面有篇長文係分析W.U.Auden嘅'SEPTEMBER 1, 1939',你睇呢啲名家學仲好啦。

雪萊我讀好少架咋,英詩嚟講我後少少熟啲,同埋真係靠自己睇,介紹多一篇文比你,Joseph Brodsky嘅''less than one''入面有篇長文係分析W.U.Auden嘅'SEPTEMBER 1, 1939',你睇呢啲名家學仲好啦。

語言//文學//音樂//藝術呢啲都係習慣嚟,你肯擺時間心力研究一定有成果。
咁有幾多個冇咁玩?

你話係蛙白果種眼覺高都算,但dc係仇女喎

都唔關事,好多人以為文學音樂藝術就係高級野,其實任何學科只要經過一個合理訓練,都可以深入內部,只不過現代人往往會缺乏呢個過程,唔係我地呢啲友太鳩屎,係現代人膚淺啫,叫佢地投入多少少好似拎左佢地條命咁,叫我介紹我都肯架講真。

大家興趣唔同姐,d女都會覺得睇波無聊
咁有幾多個冇咁玩?

你話係蛙白果種眼覺高都算,但dc係仇女喎

都唔關事,好多人以為文學音樂藝術就係高級野,其實任何學科只要經過一個合理訓練,都可以深入內部,只不過現代人往往會缺乏呢個過程,唔係我地呢啲友太鳩屎,係現代人膚淺啫,叫佢地投入多少少好似拎左佢地條命咁,叫我介紹我都肯架講真。

大家興趣唔同姐,d女都會覺得睇波無聊

都係呀,所以我都唔覺自己好離地。女人十個有九個半都鍾意講人講是非我都聽架。
同15-16件有咩分別

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞