【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
好 THX
真, 隻隻都差唔多, 多少少野又一隻新

賣左AW6 wifi+cellar 換左Garmin Fenix 7
如果會做運動 追求多少少數據 一定係Garmin
不過建議樓主花少少時間 YouTube 做下功課 研究吓邊d功能適合自己用
Btw 16日電 仲有太陽能差電
garmin 好用好多,GPS 準,數據齊,輕身,反應快
要踩單車就家明
已經CHECK好多日
GARMIN 中價位黎講 又TOUCH 既得依隻
THX!
唔會呀 單車又係一個洗錢玩意黎, 同單反一樣唔會玩
單車既嘢平貴都掂過下,兩萬左右既車都夠玩,七分人三分車,人唔勁,再貴都冇用
用緊Garmin mk2i
係貴左啲,但係幾好用
屌那星, 又比我搵到隻COROS APEX PRO
都係3500 又有TOUCH 又有轉制 樣唔差
Garmin有冇八達通功能呢?
無, 果日個SALES話同銀行傾緊
Coros係支牌,但真係掘起得快,好多人用。
Vertix 2 長氣到GPS Mode 140個鐘
但係Coros嘅Touch Mode有啲介面用唔到,
要用返Button

你唔諗支牌就Garmin Fenix 7X啦一步到位
台灣製,太陽能。
對比返Apple Watch Titanium都要$6-7K
老閪都Garmin
我睇wiki話係us?
不過有人話佢做開另一種工業,突然間轉做手錶
之後將之前嘅工業data全部唔update
客戶冇得追
美國註冊,中國研發
COROS中文名為“高馳”[1],是一家核心研發團隊在中國[1],面對全球市場的户外手錶品牌[1]。COROS致力於為海內外户外運動家打造專業化運動科技產品,將運動科學與智能技術結合,提供高效的體能訓練方案[2]。
中文名
高馳
所屬公司
廣東高馳運動科技有限公司
Garmin 核電
啱曬運動撚
GARMIN
你當啲像素細粒啲有背光嘅他媽哥池/數碼暴龍機/快譯通咁會好啲

如果有MIP 有陽光都睇到

Vivoactive 3 -> venu 2 plus
有傳fenix 7 series 同epix 2 旗艦機冇分

等緊Black Friday 就知有冇
Fitbit 算把啦
Ionic 後冇旗艦
明明好似係第1隻血氧錶
但冇新功能後繼

Garmin 係運動錶加智能功能
Apple Watch 係智慧錶加運動功能

偏偏Fitbit 係中間偏apple watch
點夠aw 砌

Google 買fitbit 都係要佢運動數據處理功能整合Pixel watch
呢隻好係似係garmin 高價位錶黎

中價$3000-4000左右
要彩色touch mon 易襯衫有venu 2 plus
頂得住黑白撳掣 mon 上山下水(唔敢講下海,始終電子野) 有 instinct 2

認真 instinct 2同fenix 7 series 今年幾大進步
Instinct 2 加左好多功能,自稱唔洗叉電
Fenix 7 好似平過6又有touch mon
(以一出果價對比)
都幾心動

但$4000 買黑白錶真係有啲難過自己果關…

Btw, 聽巴絲講時間x 新錶會平啲
我初時唔信
真係平啲
到我講俾人聽
佢都唔信
但一上個網真係平啲
但唔知黃藍
我講我隻VENU 2 PLUS姐, 佢果隻FXXX就緊係頂級錶 7500點買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞