【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
我仲諗緊,如果買黎日常戴多,好似浪費左955
打算由casio pro trek 轉會
諗緊955定係fenix 7 好
Apple友唔買apple watch?

*諗住aw s4換955
有錢一定fenix7 外型靚好多
不過鋼會重過955膠殼
如果成日做運動我會建議買955
本身諗住入手Fenix 7,但上網睇咗好多review,反而想轉玩Epix 2 Sapphirefunction同features完全一樣,但個screen舒服好多

另外,係咪都係豐澤入手抵D?
大概2k到有冇推介主力gym同游水
唔多做運動可以諗下venu2 plus
不過續航力會差啲
但個Mon靚
同埋出街襯衫可能會靚仔少少
有冇人fenix7 稍微少少激動作
心跳顯示勁高好幾秒 14x-15x
之後又慢慢降返正常

有同時戴apple watch睇+摸心口又唔係跳咁快
唔知點解隻錶令到部電話成日變左有人打黎都無聲
要係iPhone個系統設定教返鈴聲有聲
有冇得設定隻錶唔影響部電話既音量
我都諗緊...,本身用緊f20,前後換左幾條叉電線,但好快又接觸不良叉唔到電,火都黎埋....
所以話venu 2 plus 一link 電話好多細bug
俾我揀多次會揀955
無計 我唔算重運動 用唔上955
不體係依樣有問題
其他都好滿意
都好多

1. 我隻錶長較靜音
Link 完電話會電話會變最細聲

2. 次次打電話,開語音打字都中預設左係用錶講先
等4-5 秒先轉番電話語音輸入

3. 錶面通知得番2行
Wtsapp gp message 有3行
Venu 2 plus show 頭尾
分唔係係gp 定個人message

vivoactive 3 都冇以上問題

個mon 係靚
但自設背景啲widget 勁少又廢
最尾用番第3方啲簡約多widget
又浪費咗個靚mon

Siri 我又唔會係錶用

唯一覺得Venu2plus 好係24小時血氧+電大
最後順利入手左隻epix2 過兩日就有得拎
Enduro 2 太貴,舊電我又真係唔需要長到咁誇張
o係日森見到隻fenix 7係跟綱錶帶,但係香港個garmin官網唔見有,係咪香港冇返?

不過日森成萬好貴...
巴打,我都掙扎緊買955,Fenix 7 Sapphire定Epix 2

我多數做gym,跑跑步機,跑街,行山,間唔中游水同玩水上活動咁

我都聽巴打話Fenix 7/Epix 2一步到位自己偏向Epix 2因為真係唔需要咁長電量,但又怕自己會用唔哂D function

我問過曬成個carousell 賣epix 嘅人
全部都冇貨
我都係華生
師兄們 點睇 255 vs instinct 2???
摸完一輪今日扑鎚買左fenix
早買早享受
我都係諗緊一步到位,爭在係fenix7定epix2...

不過7k真係講唔出唔肉赤唔流汗,所以認真考慮緊
巴打,同你同一考慮,我本身算多運動,做gym/跑步/單車機/行山/玩水

本身戴咗Galaxy watch幾年,D數據都唔算準,想一次過換隻好少少嘅運動手錶長玩,可以科學化D,track住自己D數據,進步好D

考慮咗好耐,最後都想一步到位買隻Epix 2,不過諗起埋牙嘔成7K出嚟都真係滴汗所以到依家都未買
頭先碌下日森,見到EPIX黑做緊11萬幾(連運費6千3)

同華生差8舊水,搏唔搏得過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞