【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
睇咗呢段片
即係話FR955買唔過
但係價錢平咁多
睇自己接唔接受到
有冇邊隻錶係計到幾多rep (做gym)?
請問如果 入門級 3千蚊以內可以超少少預算
garmin745 依隻o唔ok?
一個星期有六天跳繩加重訓
主要想計時 睇時間同睇心跳
唔運動既時候睇下whatsapp同其他通知
唔需要講電話功能都得
(另外請問可唔可以係手錶復whatsapp?)
定有冇其他性價比更高嘅介紹 麻煩晒各位

有諗過等新既AW 但仲有幾個月先出
原來255無Touch Mon
Venu2 plus依隻請問如何
用緊venu2,上年響時間X買嘅
用落唔錯,自己都係響跑步踩單車用

用過Garmin嘅錶就覺得佢出咁多型號其實hardware 上唔係差太遠,但就響software同外觀做區分,有小小揾笨。例如大家防水級別一樣就只可以support泳池游水但無得support開放水域又或者跑步venu 2 嘅data係少過跑步型號些少。

Garmin做開GPS同埋運動sensor,佢個配套app都無咁易畀android wear (wearOS) 追上。我上一隻錶都係用android wear,不過每日要充電同埋實際上用嚟用去都係果幾個app所以果陣直接考慮fitbit/garmin
想問下garmin 既錶剩係可以用官方講既3個apps ,定可以自己經電腦入歌?
請問可唔可以係錶復whatsapp?
或者有無咩缺點?
感謝師兄分享既用後感先
如果你用開嗰3個app,只係方便你自己過歌姐
如果你無用嗰幾隻app,都可以經電腦入歌
可以用佢跟機條充電 USB 線抄歌入去
或者去佢個 app store (connect iq) 裝返你用開果個聽歌 app (spotify, kkbox 果啲)
佢會響充電時 sync 歌同埋同啲 offline 歌 DRM 續期
用緊 venu 2
只可以覆罐頭句(可以自訂)
好似an機先得
今日睇左venu2既實物 搵唔到plus
但一帶上手就好心動
依架掙扎緊買plus定等新AW出 睇下有無乜新野
但我見佢好似ios反而可以係tg果啲第三方程式講電話
An只可以聽電話然後係反電話講或者cut線
用緊venu 2 plus
外觀唔錯, 比venu 2流暢

不過唔介意個mon 同比多幾舊
上955 好啲
955我都睇左實物 係唔係因為功能上問題 我覺得個mon無venu2 plus靚

但如果真係買 我應該都唔需要去到955咁專業級
只會功能過剩
就連2plus我都未必用得盡啲功能
應該咁講 venu2 plus對比955真係得個moon贏
夠用了 如果唔係想要Touch Mon
可能買55或者245想要佢隻近似湖水綠既顏色
其實venu2 plus vs FR955都只係相差幾舊水
電量嚟計,955應該耐用過V2p好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞