【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
Aw 半小時 叉滿電
但基本上一日要一叉
大家搞到我又心大心細 想買GARMIN
選擇困難
我唔敢講aw防水 係咪咁堅
但紅雨黑雨試過跑一個鐘 之後真係開唔番
好彩有保養 換番 冇收錢
戴咁耐我都冇游過水
你見我個POST問左咁耐 都無人用黎游過水
可以落到水可能係都市傳說黎
我用aw6既 冇理由3000銀拎去試水 aw算係比較fashion多功能咁囉 你真係上山下海 就諗諗
GARMIN 到而家可以多語言未?

係咪仲分繁中、英文版?
分緊, 中文貴幾百
唔睇MSG既話可以用英文既
fitbit ? 唔知有冇swim mode
目前只考慮AW 同G
SUUXXX都幾好 不過比大陸買撚左 唔用
唔想要條型既錶
Fitbit有 但手環就好 手錶廢廢地
利申 同時用緊Apple Watch + Fitbit舊款手環
如果唔係為咗戴口罩unlock電話 應該晨早買咗Fitbit Charge 5取代隻Apple Watch
AW你用咩App聽歌先
Youtube music無得Down落隻錶度Offline聽
要預埋張eSim食data聽
利申用緊 兩日一叉
我有,
上年用隻AW4 去自學游水,
(幾十歲先自己學返細個要學嘅野,諗起都覺得細個唔學真係ON99)
游咗兩個月到,有一日AW係水到個HOME 制癲咗,
不停當長禁,係咁想同我報警,上返水過兩日都仲係咁。
最後因為仲有保,拎去APPLE STORE 換咗隻之後就賣咗了。

之後換過一次Fitbit Lux 去游吓水,
啲反應慢到想爆粗,玩咗一陣就又賣咗無玩了。
仲有樣想講,
要TRACK水中心跳唔係隻隻錶有,
如果想游水又TRACK 心跳要睇返邊一隻錶。
無論用咩錶 我都會用電話聽
BTW AW係咪都要連住BT?
咁AW又要 AIRPOD咪用唔到?
上年消費券買swim2
幾滿意 但係轉身/休息自動計時嗰度唔識用
舊電好耐先叉一次
有你依個COMMENT 我可以安心去買GARMIN
THX!
自動好似真係自動
睇片話背景黑 / 白色 就係運動中 / 休息
好似時間會一路計, 但自動分段
尋找錶鄉的故事 非曬命 有圖
https://lih.kg/457228
今日笑左未
咁你要留意一樣野電話連藍芽落水應該係收得好差
我講得唔好 游緊果陣我唔會聽
只係得錶係身
其實你落得水 就唔好買aw
garmin真係預你買黎用 上山下海 各種運動 仲有gps 有咩事可以救你一命
仲未計最新個隻有埋touch mon 大電仲有個gps係3個衛星三角定位(好似係)
收到! 唔該大家
佳明啦
電長氣就做到好多嘢
AW叉得太密啦 有咩功能想緊急用又咁岩無電 會無奈
garmin 太多model 真係要睇好多款先知自己岩邊隻

靚個d 通常都係最貴個d 款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞