【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
我等下一期消費券先買955

繼續用住隻SUUNTO Spartan sport hr baro
AMAZFIT T-REX出左新
https://youtu.be/Zqjr8NRNaU8
真心講 呢隻好正 性價比一流 1500蚊有24日amoled
想知實時導航係咪呢一代先有而t Rex pro係冇
主力游水, 間中跑步
有無咩錶推介?
行過Giga sport, 唔覺有錶賣
用緊fitbit
不過我多數用嚟mon heart rate同colories
游水應該Garmin會好啲掛
而且Giga sport好多貴嘢唔俾用商場coupon
目前暫只有最新的Amazfit T-Rex 2 運動智能手錶可進行實時導航,開啟手錶的運動模式待手錶GPS定位成功即可使用不需要一直保持手機連接狀態,另外軌跡導入和軌跡導航等相關功能需待後續OTA升級後方可使用,Amazfit廠方指暫預計會於7月中公布,但現時未有確實時間,請繼續密切留意,謝謝。

是的,T-Rex Pro並沒有實時導航功能。

FROM AMAZFIT HK FB客服
以下有出售GARMIN智能手錶 GigaSports 分店:
香港金鐘太古廣場 1 樓146號舖
九龍尖沙咀海運大廈 2階 OT226-229&242 號舖
九龍九龍塘 又一城 L1-02 號舖
太古廣場嗰間睇過係有garmin錶賣嘅,但係海港城GigaSports就唔睇唔到有錶賣
用緊Apple watch SE
每日最少半個鐘頭運動,大概係兩日一叉
(但去到第二日夜晚七八點已經電量告急
有時佢唔一定好似太古咁放出黎
可能LOCK左係收銀 因為AREA大好多 又多客好多
問下囉 又唔會死既
台灣牌子? 呢隻係咪無得藍芽聽歌,我上網睇到pro 既版本可以聽歌
小米
支那野黎
依家戶外手錶品牌除左garmin同POLAR外全部都係支那牌子
當我無問過
買Garmin啦
我本身用AW SE 用左年半
上個星期游水死鳩埋
機都開唔到 去到藍精靈到又話過左保養
開唔到機直頭CHECK都唔撚CHECK
叫我直接買過隻
咁都好 其實都忍左好耐 每日一差好煩
有時舉手個MON又唔識著
所以之後唔會再買AW
等埋9月出新AW再決定
Aw震動摩打好大佔咗錶入面好多空間
我仲用緊aw係 有8仔 / 聽歌 自己仲用緊iphone 如果呢兩樣野冇左 或者其他 我都會轉
有埋潛水的話邊隻抵玩?
用開Suunto spartan 同7,因為中意touch screen
同埋Garmin比較貴,水貨又冇中文

而且一直都覺得
信徒硬件掂,軟件唔掂
加免軟件掂,硬件唔掂

但見Garmin Forerunner 955終於有晒我想要嘅野
而且電量又夠

但上灣灣01,班友話加免舊電好易打柴
充電位又容易氧化

同埋又諗緊,有冇需要比多1/5價買955 Solar?
Spec話要50000Lux先充到,唔通吓吓要大白天充到電?
而且之前都用過Seiko同Casio 嘅大陽能充電錶
用幾年舊電就開始打柴
所以我對太陽能錶都有啲心理陰影
suunto 7 係行wear os ,啲電用到幾耐
台灣就台灣 灣乜鳩灣灣 上開支那網?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞